Interieur - Slaapkamer

6 ideeën voor een prachtige slaapkamer voor een slaapfeestje

slaapkamer inrichten slaapfeestje

Ervoor zorgen dat je kinderen zich tijdens de vakantie zeker niet vervelen? Organiseer dan eens een slaapfeestje voor de vriendjes en vriendinnetjes! De ideale uitlaatklep voor de bengels en meteen ook een manier om ze gemakkelijk bezig te houden. Die slaapkamer ook nog eens feestelijk inrichten? Dat doe je zo:

Een vloer vol kussens en matrassen

Plaats is vaak de grootste boosdoener als je een slaapfeestje organiseert. Waar ga je al die kinderen leggen?! Gelukkig is er een eenvoudig oplossing: gooi gewoon de hele vloer vol matrassen en kussens. Zo slaapt iedereen lekker gezellig bij elkaar en is er geen discussies meer over wie in welk bed slaapt. Win-win voor kindjes én ouders!

twee meisjes liggen op kussens op de grond in tipi
Die vele kussens op de grond zijn niet ideaal om op te slapen, maar ook perfect om op te ravotten!

Je eigen fort bouwen

Een ridderfort, prinsessenkasteel of indianentent? Geef maar toe, ook de ouders zouden daar graag eens in slapen. De bouwmaterialen hoef je alvast niet ver te zoeken, want met stoelen, kussens en lakens zet je al gauw een hele constructie neer. Zo creëer je in de slaapkamer een plaatsje waar niemand hen mag storen. Dat geldt ook voor jullie, mama en papa!

slaapkamer inrichten met tent
Door de slaapkamer in te richten met een tent, creëer je een eigen spot voor de kinderen.

Een slaapfeestje vol kleur

Waar is dat feestje? In de slaapkamer is dat feestje! In de slaapkamer kom je vaak tot rust na een druk evenement, maar op een sleepover is dat natuurlijk niet het geval. Geef de slaapkamer dus zeker een vrolijke look: zo ga je met ballonnen en slingers tegen het plafond voor feestelijke dromen. Verder gebruik je feesthoedjes als slaapmuts en washi tape om feestelijke boodschappen op de muur te kleven.

slingers, ballonnen, kleurrijke slaapkamer
Dankzij slinger, ballonnen en kleurrijke accessoires wordt de slaapkamer een echte feestruimte.

Tijd om te knutselen!

Een slaapfeestje draait heus niet enkel om slapen. Spelen, gibberen en ravotten zijn minstens even belangrijk. Houd toch zeker wat activiteiten achter de hand voor moesten die kleine creatieve breinen zonder inspiratie vallen.

Laat ze bijvoorbeeld zelf kamerdecoratie knutselen. Denk aan een dromenvanger of origamiknuffel die ze dan zelf een plaatsje in de kamer mogen geven. Zo wordt die meteen mooi versierd! Extra voordeel? De kinderen zullen dan eens zo snel naar bed willen gaan. Of ze ook meteen muisstil zullen zijn, is natuurlijk een ander verhaal … ;-)

gouden dromenvanger
Laat de kinderen zelf leuke accessoires knutselen.

Op knuffelzoektocht

Knuffel, knuffel? Oh waar ben je? De allerlaatste activiteit voor het slapengaan? Zoek je favoriete knuffel! Jij verstopt de verschillende teddyberen ergens in de slaapkamer en de kindjes moeten ze zoeken. Zo zet je Wilfried de pinguïn op de boekenplank, Benny de beer tegen de poot van het bed en Ronny de aap op het nachtkastje. Onthoud goed waar je de knuffeltjes hebt gezet, anders zul je bij een vermiste knuffel moeten afrekenen met pruillipjes en traantjes.

twee meisjes houden theekransje met twee poppen
De knuffels zijn niet alleen broodnodig wanneer de kinderen gaan slapen, het zijn ook leuke speelkameraden!

Geen slaapfeestje zonder kussengevecht

Kussens zijn niet enkel zacht, maar leggen ook subtiele accenten in de kinderkamer. Voorzie daarom voldoende kussens in felle kleurtjes. Die geven de slaapkamer een extra vrolijke toets. Nog niet moe en geen zin om te slapen? Dan is alles aanwezig voor een grootschalig kussengevecht.

twee kinderen spelen op kleurri
Met een kussengevecht kunnen de kinderen hun laatste energie kwijt voor ze in bed gaan.
12/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
10 landelijke keukens om te zien: laat je inspireren!
Volgende artikel
Traditioneel, elektrisch of met gas: zo koop je een barbecue die bij je past