Interieur

Sfeerbeeld: A.Citylife interieurbeurs en designmarkt

Vorige week vond in de Antwerp Expo de A.Citylife interieurbeurs plaats. Inspirerend Wonen trok erheen en sprak met andere bezoekers en design lovers. Zo liepen we het koppel Shana Coenen (25) en Hans Vermeeren (28) tegen het lijf, een jong koppel dat volop inspiratie aan het opdoen was voor de inrichting van hun appartementjes. We vroegen Shana Coenen om een reactie…

A.Citylife, leuke interieurbeurs en originele designmarkt

iWonen: Wat is jullie indruk van de A.Citylife beurs?

Shana Coenen: “Ik vind het een leuke beurs. Op veel interieurbeurzen vind je allerhande stands die eigenlijk niets met huizen of wonen te maken hebben. Zo was ik laatst nog op een bouwsalon waar ze met handtassen naar het hoofd sloegen. Op A.Citylife draait wel alles rond huis en tuin. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, iedereen kan hier zijn ding vinden.”

iWonen: Waarom zijn jullie eigenlijk hier?

Shana Coenen: “Ik heb nog niet lang geleden een appartementje gekocht en wilde inspiratie en ideeën opdoen voor mijn interieur. Maar het was eigenlijk mijn vriend zijn idee om naar hier te komen. Hans wil graag een appartement kopen. Hij heeft al heel veel concrete interieurideeën en wilde hier ontdekken of die ook realistisch zijn. Zo is hij op zoek naar een smid om een salontafel te maken… en gek genoeg hebben we hier ook een smid gevonden! De Nieuwe Smid uit Berlaar heeft een totaalconcept: hij maakt zowel de toegangspoort voor jouw huis als de salontafel die jij in jouw hoofd hebt. Jij maakt een ontwerp, hij maakt er een professionele tekening van en werkt die verder uit. Leuk hé!”

iWonen: Iets gekocht?

Shana Coenen: “Er staat hier een leuke, mega grote wijnstand. Daar heb ik een wijnstop gekocht, het is eigenlijk een glazen bol die je op de fles zet en die meer zuurstof in de wijn brengt tijdens het gieten. Het wordt een cadeautje voor mijn vader.”

Trends op A.Citylife

iWonen: Wat is het leukste aan de beurs?

Shana Coenen: “De designmarkt is leuk en origineel, het geeft de beurs een Kloosterstraat effect. Er waren stijlvolle vintage meubelen zoals de typische vlinderstoel, ze zijn alleen een beetje te duur voor mijn portemonnee. Maar het leukst vond ik een stand over tuinen. Je kan daar een test doen om te kijken welke tuin bij jou past. Samen met jouw partner moet je dan op allerhande vragen beantwoorden, prentjes kiezen, kijken welke woning of voertuig bij jou past. Zo kan je uiteindelijke jouw tuintype bepalen en nagaan in welke mate dit overeenkomt met dat van jouw partner, om zo tot een compromis te komen voor de tuin. Wij hebben de test gedaan, het was grappig. De resultaten ze zullen ze ons per mail opsturen.”

iWonen: Nieuwe trends opgemerkt?

Shana Coenen: “Overal zie je hier inbouwhaarden en mini haardvuren om op de tafel te zetten, in de living of op het terras. Er was ook een stand met gadgets, zo zagen we een grote telefoon die je aan jouw gsm kan hangen, zodat je een authentieke hoorn krijgt. En verder was er veel inrichtgedoe…”

iWonen: Wat betekent jouw interieur voor jou?

Shana Coenen: “Ja, voor mij is het een manier om mijn eigenheid uit te drukken, net zoals met kledij. Ik vind het leuk wanneer mensen me zeggen ‘dat ben jij helemaal’. Gewoon, het is leuk om je eigen ding te kunnen doen en een interieur te creëren dat mezelf uitstraalt.”

23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Keuring gasinstallatie
Volgende artikel
Interieurtips: een salontafel kopen, waarop letten?