Interieur

Scharnieren die bij jouw stijl en interieur passen? Keuze te over!

De echte interieurdesigner herken je aan zijn oog voor detail. Van de inrichting tot het behang, van de raamgrepen tot de deurscharnieren: het totaalplaatje moet kloppen voor een op-en-top professioneel resultaat. Bij de scharnieren staan we hier even stil. Waar moet je op letten bij je keuze?

Kies scharnieren met het oog van de professional

Er zijn grofweg twee stijlen courant voor scharnieren: de retrolook en de designlook. Binnen beide groepen zijn er uiteraard nog tal van varianten beschikbaar, maar de belangrijkste keuze is toch of je voor modern, dan wel klassiek gaat. Die keuze hangt nauw samen met je huidige interieurstijl. Bij klassiek meubilair en een traditionele inrichting passen retroscharnieren perfect. Een modern interieur heeft dan weer meer baat bij een designaanpak.

Staar je echter niet blind op bovenstaande tweedeling. Modern beslag in een klassieke omgeving kan een speciale toets toevoegen aan de kamer. Kies dus vooral scharnieren die je zelf mooi vindt passen bij jouw eigen smaak.

Retro scharnieren

Ga je retro? Dan kun je je helemaal uitleven bij het kiezen van je scharnieren. Met het boerenbeslag van Dauby waan je je zo op het platteland. Een tip voor de liefhebbers van rustiek!

Hou je van art deco en bauhaus? Bekijk dan ons deurbeslag in de stijl van de jaren 20 en 30 met bijhorende scharnieren. Mag het nog ouder? Dan zijn antieke scharnieren vast je ding!

Schoonheid en veiligheid: het perfecte scharnier combineert beide

Welke scharnieren je ook kiest, veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen. Stevige scharnieren in combinatie met veiligheidsbeslag maakt dat inbrekers al van bijzonder goede komaf moeten zijn, willen ze jouw deur gauw forceren.

Ga dus niet te vlug over de keuze van scharnieren heen, maar kies met oog voor detail … Loop even langs bij Dauby of bekijk hun online catalogus om je keuze te maken.   

15/08/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wanneer vintage en technologie één worden
Volgende artikel
Het onderhoud van je cv-ketel is verplicht (en dat is maar goed ook)