Doe Het Zelf

Weg met rommel! Zo creëer je extra opbergruimte

extra opbergruimte

Wil je graag extra opbergruimte? Leg die hamer en planken dan maar weg, want verbouwen is niet nodig. Waarschijnlijk heb je namelijk nog wel wat plaatsen onbenut gelaten! Samen maken al die kleine plekjes een groot verschil.

1. Bovenop de kast

De ruimte bovenop de kast wordt in de meeste huizen weinig benut. Dat is jammer, want daar bewaar je je spullen niet alleen uit de weg, maar ook nog eens uit het zicht. Vul die ruimte bijvoorbeeld op met gelabelde dozen waarin je kleding bewaart die je momenteel niet gebruikt. Je winterkleding neemt dan in de zomer geen plaats in beslag.

2. Onder je bed

Als je ruimte onder je bed hebt, dan gebruik je die waarschijnlijk al. Maar alles lukraak eronder proppen is niet bepaald efficiënt. Beter koop je opbergdozen op wieltjes, die je onder het bed kunt rollen. Of als je budget een grote investering toelaat: er bestaan zelfs bedden die je in hun geheel omhoog kunt klappen, zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Stoor je je aan stof? Daar heb je geen last van als je je spullen bewaart in vacuümzakken.

3. Extra opbergruimte achter de deur

Het is niet de allerbreedste opbergplaats, maar toch zul je ervan versteld staan hoeveel je kwijt kunt achter een deur. Een hangende schoenenopberger met vakjes voor ieder paar, of een kapstok over de deur: zulke ingrepen maken al een groot verschil. En wie bepaalt er dat je een douchemandje enkel in de douche kunt hangen? Achter een deur is dat de ideale bewaarplaats voor lintjes, inpakpapier en andere knutselspullen. Nog een idee: de ruimte achter je deur is ook geschikt om je strijkplank te zetten, of beter nog: op te hangen.

03/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Mineralen en edelstenen in huis: hip of hippie?
Volgende artikel
Kurk als woonkamervloer: comfort én energiebesparing