Interieur

Raamdecoratie voor de dakkapel

Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte onder het dak en vormt een extra troef voor je woning. iWonen geeft enkele nuttige en inspirerende tips om je dakkapel optimaal in te richten

Dakkapel: licht & ruimtelijk

Een schuin dak zorgt vaak voor een lastige ruimte. Zolderruimtes kunnen namelijk erg donker zijn en het beloopbare oppervlak is klein. Een dakkapel is de perfecte oplossing. Ze trekken veel licht binnen en zorgen voor een ruimere kamer, die perfect dienst kan doen als extra kamer, gastenverblijf, studieruimte, atelier, speelkamer of lodge!

Optimaal gebruik maken van je dakkapel

Veel mensen vragen zich af hoe ze hun dakkapel maximaal kunnen inrichten en optimaal gebruik kunnen maken van deze extra ruimte. iWonen ging op zoek naar enkele inspirerende woonideeën.

Heb je een dakkapel in de badkamer, dan kan je hier makkelijk een lavabo of douchecabine in onderbrengen. Op die manier krijg je een knus douchehuisje of een ingesloten wastafel.

 

Ook een dakkapel in de slaapkamer kan heel mooi tot zijn recht komen. Misschien past je bed wel juist tussen de wanden van de dakkapel zodat je ook hier een slaaphoekje creëert om heerlijk te cocoonen?

 

Een dakkapel in de woonkamer maakt je leefruimte extra groot. Heb je een mooi uitzicht vanuit je dakkapel? Dan kan je er misschien een zitbank met kussens in integreren? Zo kom je heerlijk tot rust bij een prachtig uitzicht!

 

Tot slot is het altijd goed om je bureautafel in de dakkapel te plaatsen. Zo heb je altijd voldoende licht wanneer je aan het werk bent en blijf je verbonden met de buitenwereld.

 

Gordijnen voor je dakkapel

Nu moet je nog de juiste gordijnen en raamdecoratie kiezen voor je dakkapel. Gezien de grillige vormen van de dakkapel is dit geen sinecure! Daarom zien we ook dat steeds meer mensen opteren voor een mooi afgewerkte dakkapel zonder gordijnen, zodat ze maximaal van de lichtinval kunnen genieten. In sommige ruimtes, zoals de slaapkamer of de badkamer, ben je echter toch gesteld op je privacy. Daar kunnen eenvoudige optrekgordijnen of simpele stores een mooie en betaalbare oplossing bieden.

 

15/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe installeer je een pelletkachel?
Volgende artikel
Dit weekend, Cocoon 2012!