Interieur

Pinterest gebruiken om ideetjes te vergaren voor je interieur

Pinterest

Als je vroeger ideeën voor je interieur wilde vergaren – of voor een communie- of huwelijksfeest, bijvoorbeeld – kocht je een hele resem magazines. Je scheurde bladzijden uit tijdschriften en verzamelde alle originele foto’s en inspirerende artikels in een map. Als je visueel was aangelegd, prikte je ze meteen op een groot prikbord of moodboard. Anno 2016 hebben we daar Pinterest voor, het wonderkindje van een ultravisuele generatie die continu op zoek is naar inspiratie.

Pinterest, zeg je?

Pinterest is een website die in december 2009 werd opgestart, maar pas echt van de grond kwam in 2011 en 2012. Sommigen noemen het een sociaal netwerk, al voelt Pinterest helemaal niet aan zoals Facebook of Twitter. Op deze website verzamel je knipsels. Dat doe je op je eigen digitale prikborden, die je ordent zoals je zelf wil. Je prikborden zijn openbaar, al kun je er ook voor kiezen om enkele projectjes geheim te houden of gewoon met een of twee vrienden te delen.

Waar komen de afbeeldingen vandaan? Dat hangt ervan af. Op de hoofdpagina van Pinterest krijg je foto’s en andere beelden te zien op basis van je interesses en je gedrag op de site. Prik je veel foto’s van trouwjurken, dan zal Pinterest je er nog meer laten zien. Maar ook personen die je volgt, bepalen de inhoud van je feed.

Pinterest

Wooninspiratie opdoen

Als je nog niet vertrouwd bent met Pinterest, kun je je misschien moeilijk voorstellen hoe zo’n website van pas kan komen in je leven. Maar geloof ons vrij: als je jezelf enkele dagen de tijd geeft om de site op je gemak te verkennen, een eerste prikbord aan te maken en leuke ideetjes te ‘pinnen’, raak je snel overtuigd van de meerwaarde!

Op Pinterest vind je nu eenmaal veel designers en fotografen die hun ideeën en ontwerpen graag delen. Maar er zijn ook veel andere gebruikers die – net zoals jij – op zoek gaan naar inspiratie voor de woonkamer, badkamer of tuin, bijvoorbeeld. Hun prikborden vormen vaak de beste basis om je eigen dromen vorm te geven!

Geïnteresseerd in mooi badkamerdesign? Dol op héél kleine huisjes? Of ben je op zoek naar originele DIY-decoratie? Op Pinterest vind je het allemaal. Registreer je, typ een zoekwoord in de zoekbalk en ontdek de mogelijkheden.

Pinterest registratie

‘Inspirerend Wonen’ op Pinterest!

Uiteraard is ook Inspirerend Wonen actief op Pinterest! Hier vind je ons profiel met dagelijkse nieuwe pins met woon- en interieurinspiratie. Volg onze pagina en verrijk zo je eigen prikborden met originele ideeën!

 

 

24/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoeveel bedraagt het gemiddelde waterverbruik van een gezin?
Volgende artikel
Parket: de voor- en nadelen van eiken planken