Interieur

Paaseieren schilderen en een paasboom knutselen

Pasen is in aantocht! Maak alvast je woning lenteklaar met een originele paasboom in de woonkamer. Mooie takken uitkiezen, paaseieren schilderen, … mmm it feels like spring!

Paasboom traditie

Een paasboom was vroeger een ware traditie. Eieren werden aan een houten stokje gebonden en kregen de symbolische betekenis van ‘nieuw leven’. De verschillende kleuren hadden op hun beurt een specifieke boodschap. Zo stond een rood ei voor blijdschap en liefde. Nu is de paasboom daarentegen eerder de voorbode van de lente die wat zon in huis brengt!

Paastakken zoeken

Ga de tuin of trek erop uit met de kinderen om enkele mooi paastakken te zoeken. Takken van een krulwilg zijn hier het meest geschikt. Neem een vaas of een pot en doe hier wat zand in. Als je om de 3 dagen wat water geeft aan de takken, komen er blaadjes aan. Hou je van sober? Dan hoef je de takken niet noodzakelijk te versieren. Hou je van kleur in je interieur? Dan is versiering wel een leuke optie.

Paaseieren schilderen

Kids in huis? Paaseieren schilderen is ideaal voor een knutselnamiddagje. Blaas eerst de eieren uit door aan de boven- en onderkant een gaatje te prikken, daarna kan je aan een kant blazen. Voor de versiering kan je zowel kiezen voor verf als voor andere paasdecoratie zoals serviettes of crêpepapier. Bij het schilderen is het zeer handig om het ei in een wc rolletje te zetten. Zo kan je overal schilderen zonder vlekken. Het kan mooi zijn om het ei een extra laagje lak te geven.

Maak met een beetje lijm bovenaan een lintje vast aan de eieren en ze zijn klaar om in de paasboom te hangen!

Tip: De takken krijgen na enkele dagen al kleine wortels. Je kan die na Pasen zonder probleem in de tuin planten. Let wel op dat je voldoende plaats voorziet want een bomen zoals een krulwilg kunnen zeer snel groeien.

19/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dossier: Kritische blik op duurzaam bouwen I
Volgende artikel
DVV enquête I: jongeren en een eigen huis