Interieur

Geef je interieur een unieke touch met de Oriënt Express-deurklinken

Als we aan de Oriënt-Express denken, weekt dat heel wat nostalgische gevoelens in ons los. De beroemde luxetrein die van Parijs naar Istanbul reed, bezorgde heel wat mensen een onvergetelijke reis. Typerend aan de treinen waren de bijzondere deurkrukken in eerste klasse: een combinatie tussen een ‘L’- en een ‘T’-deurklink waardoor ze aan verschillende kanten van de deur konden gemonteerd worden. Vandaag kan je het nostalgische gevoel van de Oriënt Express integreren in je interieur, want de deurklinken zijn terug van weggeweest.

De oorsprong van de ‘L’- en ‘T’-deurklinken

De unieke ‘L’- en ‘T’-deurklinken dateren van het einde van de 18e eeuw en het begin van de 19e eeuw. De oorsprong van de modellen ligt in het ontwerp van de deurkrukken van de Oriënt-Express. Op de eerste klas wagons van deze luxetrein werd er namelijk een combinatie van de twee deurklinken toegepast. Aan de zijde waar men de deur moest opentrekken werd een ‘T’-deurklink geplaatst. Aan de andere zijde werd het ‘L’-model gemonteerd.

Nostalgische deurklinken in je interieur

Om dit nostalgische gevoel van de Oriënt Express in huis te halen, blies Dauby de deurklinken nieuw leven in. Ze namen zowel de ‘T’-, als ‘L’-deurklink op in het Pure-assortiment. Net als in de 18e eeuw worden de klinken op authentieke wijze geproduceerd. Ze worden in zandmallen gegoten en stuk voor stuk met de hand afgewerkt. De deurkrukken krijgen op deze manier een verweerd en uniek uiterlijk. Dauby produceert de antieke deurklinken in wit brons en verouderd ijzer.

Bijpassend raam- en meubelbeslag

Wil je de stijl van de Oriënt Express in je interieur doortrekken? Dan vind je in de Dauby Pure-collectie de bijpassende raamkrukken en matchend meubelbeslag. Plaats dus zowel op je deuren, ramen als meubels hetzelfde beslag. Dit zorgt voor uniformiteit en geeft je interieur extra cachet.

30/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Babykamer inrichten – Decoratie-ideeën voor de inrichting van de babykamer
Volgende artikel
Een maximum aan wooncomfort op amper 46m²