Interieur

4 opruimtips om je kledingkast in te richten

4 opruimtips om je kledingkast in te richten

Krijg je de deur van je kledingkast nog maar amper toe? Vind je die ene zomerjurk niet meer tussen de bergen wintertruien? Vis je weleens een T-shirt achteruit de kast waarvan je eigenlijk vergeten was dat je het had? Dan is het tijd om je kledingkast wat beter in te richten! Met deze vier tips krijg je het zo voor elkaar.

1. Maak die lades leeg

Haal eerst en vooral al je kleding uit de kast. Zo heb je een beter overzicht van de ruimte die je ter beschikking hebt. Zijn er misschien nog andere plekken, eventueel in andere kamers, waar je spullen (denk bijvoorbeeld aan kleding voor speciale gelegenheden of specifieke seizoenen) apart kan bewaren? Maak ook die ruimtes netjes leeg.

Ontdek ook onze tips voor de ideale inloopkast!

2. Sorteer de kleding die je hebt

Klaar om je stapels kleding weer gesorteerd terug te leggen? Vraag je eerst eens af of je überhaupt al je kleding wel terug wílt leggen. Zitten er dingen tussen die je al jaren niet gedragen hebt, die eigenlijk kapot zijn, of die niet meer passen? Nú is het moment om te beslissen of je die stukken wilt houden of niet. Sorteer je spullen vervolgens in verschillende categorieën, zoals: houden, herstellen, verkopen, weggeven (aan vrienden of het goede doel) en weggooien.

3. Alles op zijn plek

Nu is het tijd om de dingen die je wilt bewaren terug in de kast te leggen. De ruimte binnen handbereik gebruik je voor de spullen die je het vaakst draagt. Jurken en blouses hang je het best op, terwijl jeans, truien en T-shirts ook op planken tot hun recht komen. Lades zijn dan weer geschikt voor ondergoed, sokken en accessoires. Bevestig eventueel haakjes aan je kastdeuren om sieraden aan kwijt te kunnen. Maak het geheel nog netter door te sorteren op kleur of op gelegenheid (bv. werk tegenover alledaags). Kleding die je enkel op speciale gelegenheden draagt of die voor een ander seizoen zijn, bewaar je indien mogelijk buiten je kast. Is er bijvoorbeeld plek op zolder, onder je bed of bovenop de kast?

4. Evalueer de inrichting van je kledingkast

Het geeft veel rust om een nettere kast te hebben, maar natuurlijk blijven er altijd verbeteringen mogelijk. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je kleren liever ophangt, of dat je toch nog een extra plankje nodig hebt? Het is de moeite waard om zulke aanpassingen meteen te maken, zodat je je kleding nog gemakkelijker terugvindt.

17/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een tuin aanleggen op zijn Engels of zijn Frans?
Volgende artikel
Een fotomuur vol onvergetelijke herinneringen