Interieur

Een nieuw seizoen, een nieuw interieur? Laat je inspireren!

lente nieuw interieur tips

Ook ons interieur ontsnapt niet aan de lentekriebels die stilletjes aan onze harten veroveren. Vastbesloten om deze lente voluit voor een nieuw interieur te gaan? Lees verder en laat je inspireren! Deze goede voornemens mogen alvast niet op je lijstje ontbreken.

1.    Buiten naar binnen halen

Slaag je er maar niet in om je kamerplanten in leven te houden? Tijd om daar verandering in te brengen. Vervang alle verdorde exemplaren en duid aan in je agenda wanneer je je nieuwe planten water zult geven. Let goed op welke planten graag van het zonnetje genieten en welke je beter een schaduwrijk plekje geeft. Speel je graag op veilig? Kader afbeeldingen van bloemen en planten netjes in en kies voor trendy behangpapier met jungleprint. Zo heeft je interieur altijd een groene toets – ook wanneer je op vakantie gaat en de plantsitter vergeet te verwittigen.

2.    Opgeruimd staat mooi

Een mooi huis is bovenal een ordelijk huis. Na de doordeweekse huishoudelijke taken komen we er meestal niet aan toe, toch is het belangrijk om regelmatig je kasten en schuifladen eens flink uit te mesten. Kom je na het opruimen opbergruimte tekort? Lees dan zeker onze opbergtips voor in de badkamer en de keuken.

3.    Nieuw interieur? Neem eens een (berekend) risico

lente nieuw interieur tips

Risico’s nemen loont! Althans, berekende risico’s. Er is niets leuker dan kleuren en patronen mixen om een nieuw interieur te creëren, maar zonder plan gaat de harmonie in je interieur algauw verloren. De moraal van het verhaal: less is more! Flashy muurverf of ongewoon behang gespot? Beperk je tot een accentmuur en sta even stil bij het resultaat voor je de rest van de muren in hetzelfde jasje steekt. Dol op drukke motiefjes? De gordijnen en kussenslopen zijn ideaal om je creativiteit te botvieren zonder commitment issues achteraf.

Tot slot nog deze gouwe ouwe tip: patronen mengen luk het best als je binnen dezelfde kleurenfamilie blijft.

21/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Haal de jungle in huis met tropisch behangpapier
Volgende artikel
Tijdloze klasse: een witte badkamer