Interieur

Nieuw of oud huis kopen? Grote impact op de interieur inrichting!

Een nieuw huis betekent een nieuw begin. Dit geldt voor het bouwen van een nieuwe woning en het vernieuwen van een bestaande woning. Kies je liever voor een huis met geschiedenis of verheug je je op het witte doek dat je naar jouw hand kan inrichten? Beiden hebben hun eigen voordelen op vlak van interieur inrichting.

Interieur voordelen van een nieuw modern huis

In tegenstelling tot de woningen die enkele jaren geleden gebouwd werden, zijn de meeste nieuwe woningen gebouwd met extra comfort om de moderne levenswijze te maximaliseren. Met een energie-efficiënte en praktisch interieur inrichting. Enkele bijzondere voordelen op een rij:

Open leefruimte

Nieuw gebouwde gebouwen hebben een interieur indeling die verschilt van gewone huizen van 40 à 50 jaar geleden. De open woon- en eetkamer zijn tegenwoordig erg populair. Deze ruimte vormt een grote luchtige sociale zone.

Deze nieuwe moderne woning biedt vele mogelijkheden voor zitplaatsen in de ruime woonkamer. De indeling is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Tijdens het werken of koken kan je gemakkelijk waken over de kids.

Hogere plafonds

In moderne woningen wordt ruimte en openheid bevordert door hogere plafonds. Dit geeft de woning een verfijnde toon en nieuwe mogelijkheden voor de interieur inrichting. Door de eveneens hogere en grotere ramen creëer je veel natuurlijk licht. Hoge ramen gedeeltelijk bedekt met een luchtige gordijn geef de nodige charme aan je woning. Ook op vlak van opslag zijn er veel nieuwe mogelijkheden in de moderne woning.

Interieur inrichting

Inderdaad, de inrichting kan volledig naar eigen smaak ontworpen worden. In deze nieuwe woning creëer je een nieuwe plek volledig naar jouw hand! Geen zorgen over de garantie of korte levensduur van verschillende interieur objecten. Alles is nieuw, van jou en volledig jouw smaak.

Meer opslagruimte

Er is een grote tendens van dagelijkse voorwerpen die verborgen worden achter creatieve eenheden. Recent gebouwde woningen zijn voorzien van vele ingenieuze manieren om het huis steeds netjes te houden. Een ruimte voorzien als dressing-room, verborgen kasten in de keuken en kasten van vloer tot plafond in de woonkamer, tegenwoordig is alles mogelijk.

Interieur voordelen van een oud huis

We hemelden net de nieuwbouwwoning op. Dit wil niet zeggen dat er niets positief is aan een oud huis, integendeel. Als je houdt van de retro look & feel dan ben je op het juiste adres in een bestaande woning. De vintage uitstraling van deze woning heeft de nodige charmes. Het oude huis heeft een geschiedenis en dat maakt het speciaal, een huis met een verhaal! Daarbij kan de woning gerenoveerd worden tot dezelfde kwaliteit als die van een nieuwbouwwoning.

De authentieke indeling van de woonst heeft ook nog steeds zijn voordelen. Staat de indeling je niet aan? Dan is het steeds mogelijk om een muur uit te breken om de bestaande woning te voorzien van een open eetruimte! Bovendien past elk retromeubel ‘als gegoten’ in deze charmante bestaande woning.

Inspiratie & foto’s: freshome

11/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Designaccessoires van Koziol: Better design, bigger smile
Volgende artikel
Het gepaste donsdeken kopen om de lente in te gaan!