Interieur

Na de mancave, nu ook de woman cave

woman cave

De WikiHow-instructies over het inrichten van de ‘man cave’ liegen er niet om: mannen, bereid jullie voor op bikkelharde onderhandelingen over jullie recht op een eigen mannengrot. Maar klopt dat wel? Tegenwoordig hebben de vrouwen des huizes namelijk maar al te graag dat hun man even verdwijnt in zijn hol, waar de bar altijd goed gevuld is en de muren rijkelijk behangen zijn met hobbyspullen (“Een gitaar komt toch beter tot zijn recht tegen de muur dan op een podium?”). De reden voor deze ommezwaai: de moderne vrouw trekt zich voortaan terug in haar eigen plekje. Welkom in de ‘woman cave’.

woman cave gezellige inrichting

1. Een persoonlijke toets voor een goed gemoed

Misschien wel het enige dat de ‘caves’ van beide geslachten gemeen hebben: de persoonlijke toets is onmisbaar. Tot jezelf komen wordt zo veel gemakkelijker als je omringd bent door zelfgekozen spullen! Kies bij voorkeur voor items met een positieve ‘kijk wat ik allemaal kan’-uitstraling, zoals een DIY-projectje waar je trots op bent of een prachtige foto die je ooit nam.

2. Kastruimte, kastruimte en nog eens kastruimte!

 

woman cave

Het is een cliché dat vrouwen altijd te weinig kasten hebben. Met voldoende opslagruimte in je woman cave kun je gerust én de hele jaargang van je favoriete tijdschrift uitstallen, én je collectie oude (maar nog niet afgeschreven) schoenen stockeren, én alle tekeningen van (mete- of pete)kind etaleren. Geniet van het rustgevende gevoel dat je woman cave alles, maar dan ook echt álles bevat wat jij nodig hebt.

3. Nee, de eettafel volstaat níét

Als je eens wat extra werk gedaan wil krijgen, moet je meestal eerst de overvolle eettafel ontruimen. Puur tijdverlies natuurlijk. Een echte woman cave reserveert dan ook een centrale plaats voor een bureau, waar je ongestoord e-mails kan beantwoorden of dat handwerkje weer kunt oppakken.

woman cave

4.      Zweer bij de juiste atmosfeer in je woman cave

Hoewel mannen zich misschien niet storen aan geurtjes of ongezellige rommel, is de juiste atmosfeer wél belangrijk voor de woman cave. Lees: geurkaarsen, zachte kussens, fijne texturen. En wat is er mis met een persoonlijke wijnkelder? Santé!

 

06/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je badkamer ontwerpen met het Hansamatrix-systeem
Volgende artikel
Je eigen kruidentuintje aanleggen? Makkelijk!