Interieur

Mooie tafeldecoratie voor een onvergetelijk communiefeest

Eerste communie, lentefeest of plechtige communie, deze gebeurtenis is belangrijk in het leven van het kind! Een communiefeest is ook het moment waarop de hele familie zich verzamelt om deze unieke gebeurtenis te vieren. Inspirerend Wonen geeft enkele tips voor een mooie tafeldecoratie

Allemaal samen rond een mooie feesttafel!

Tafelversiering communie

Een communiefeest organiseren, er komt wat bij kijken! Om deze dag onvergetelijk te maken moeten het communie feestmaal en de tafeldecoratie perfect zijn. Maar het belangrijkste is om de smaak van de communicant te respecteren. Kies kleuren die hij of zij mooi vindt voor de tafel en de aankleding van de ruimte.

Een sobere en elegante tafeldecoratie is ideaal. Wit is de perfecte basis voor dit soort tafelversiering. Heb je een witte basis, dan kan je spelen met accessoires (servietten, servies,…) met natuurlijke kleuren, zoals crème of pasteltinten.

Wil je iets origineler, dan kan je het verschil maken met anijsgroen! Groen is een kleur die uitstekend past bij een gebeurtenis als een communie en die de tafels in alle zachtheid opfleurt.

Zet ongeveer overal witte bloemen en kaarsen!

Om de plechtigheid van deze gebeurtenis in de verf te zetten met kleine accessoires, kan je kleine engeltjes of sterren toevoegen aan de decoratie. Maar let er wel op dat je ook niet overdrijft met accessoires, want dat wordt al gauw een beetje kitch!

Van tafeldecoratie tot feestmaal

Of je nu voor traditionele koninginnenhapjes of een lamsbout kiest, of eerder voor een hedendaagse barbecue, een communie feestmaaltijd moet in het teken staan van ‘samen delen’. Het doel van het feestmaal is tijd doorbrengen met de familie en het kind vieren. Kies samen met de communicant een gerecht en een dessert die overeenstemmen met het thema van de gebeurtenis. Als dessert kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ijstaart in de vorm van een lam.

Aan het einde van de maaltijd kan je suikerbonen uitdelen aan de gasten, zodat ze zich de dag zullen blijven herinneren.

 

25/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design fietsenstalling, voor de hipsters
Volgende artikel
Tapijten: we houden van pasteltinten!