Interieur

Een modern interieur à la Alice in Wonderland

Wij waanden ons Alice in Wonderland toen we verdwaalden in dit sprookjesachtige interieur dat onze verbeelding ogenblikkelijk prikkelde. Modern, en tegelijkertijd romantisch. Stijlvol, maar met een knipoog. Het Alice in Wonderland-thema verwerken in je interieur, zonder dat het kitscherig wordt? Faut le faire. Toch is dat precies waar de bewoners van dit huis met glans in geslaagd zijn.

Inrichten met Disney en dieren

Olifanten, flamingo’s, herten en konijnen. Je woonkamer inrichten met subtiele verwijzingen naar de dierenwereld, en daarbij ook nog eens een Disneyachtige fantasiewereld oproepen: dat lukt alleen maar als je grondig nadenkt over kleurencombinaties, designmeubels (en waar je ze neerzet), behangpapier, prints, … kortom alles wat de look van je interieur bepaalt. De gouden regel is hier: niet overdrijven. En slim combineren.

Humor in een modern interieur

Dit interieur ademt smaak en gevoel voor humor. Let vooral op het konijn met de vliegeniersbril, de roze lampekap in de vorm van een pinhelm, en het hert met strikje en hoed. De humor zit hem hier in de goed uitgekozen details.

Pastelkleuren in het interieur

Pastelkleuren als babyroze, lila of lichtblauw komen soms flauw of overdreven meisjesachtig over. Dat hebben de interieurdesigners hier slim opgelost door zich te beperken tot een drietal pasteltinten, en die aan te vullen met hier en daar een felgeel accent in de vorm van een leeszetel of een keukenrek. Goed gezien, want zo straalt het geheel tegelijkertijd rust en pit uit.

Accessoires maken het verschil

Wil je zelf ook je woonkamer of slaapkamer inrichten volgens deze Alice in Wonderland-principes? Dan zijn accessoires onmisbaar. Neem een voorbeeld aan de leuke dierenprenten aan de muur, het vintage salontafeltje en de bolvormige designlamp, en laat je eigen verbeelding de vrije loop.

Tip: De leukste vintage spullen vind je op rommelmarkten en in de kringwinkel. Met een beetje geluk zijn ze nog goedkoop ook!

Bron: Hey Cheese

 

13/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Binnenkijken bij Kate Moss – De woonkamer met prijskaartje van 127.000 euro
Volgende artikel
Landelijke badkamers schitteren dankzij natuurlijk hout