Interieur

The Family Playground – Gezin en sfeer centraal in modern interieur

Drukke werkdagen, een hectische agenda, vluchtige media en mobiele toestellen, … Ons dagelijkse leven gaat zo snel dat we nog weinig tijd overhouden voor de dingen die er echt toe doen: onze familie en onze vrienden. De speelse inrichting van dit moderne appartement plaatst het gezinsleven voorop. Kijk samen met ons binnen in dit levendige appartement!

Dit knappe appartement is terug te vinden in Taiwan en heeft een oppervlakte van 122m². Net als andere bestaande woningen in Taiwan (en België) was de keuken vaak een afgezonderde, ietwat donkere en vooral volgestouwde ruimte. Om het appartement en de keuken nieuw leven in te blazen, kozen de interieurarchitecten voor een serieuze ommezwaai van het interieur.

Eclectisch interieur met hedendaags design

Het team achter House Design heeft werkelijk alle registers opengetrokken om er een zo gezellig mogelijk geheel van te maken met een hedendaagse touch. Die hedendaagse touch herken je aan de geometrische patronen, de levendige kleuren en de eclectische stijl. Zo staan er rond de keukentafel/het keukeneiland stoelen met diverse industriële designs.

Door de keuken en eetkamer centraal in de leefruimte te integreren, ontstaat er ook meer interactie tussen de bewoners. De vader des huizes is een heuse hobbykok maar wilde meer contact met zijn gezin. De architect vond de ideale oplossing: “Terwijl nu iemand kookt, kunnen de anderen tv kijken. Hoewel de gezinsleden zich dan eigenlijk in andere ‘ruimtes’ bevinden, kunnen ze toch contact met elkaar hebben en daarenboven kunnen ze de geur van het eten, het binnenkomende zonlicht en het prachtige uitzicht met elkaar delen.” De televisie staat dan ook zo opgesteld – links tussen woonkamer en de keuken – zodat er zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken naar de televisie gekeken kan worden. En ook het bureau sluit aan op de centrale leefruimte wat het sociale contact verhoogt. Deze kan desgewenst afgescheiden worden door een grote, vouwbare houten wand wat bijdraagt aan het industriële loftgevoel.

 

Tip: de transparante afscheiding tussen de bureau en de hal. Door te werken met een glazen kast is er ook voldoende daglicht in de hal. Daarnaast kunnen de bewoners zo hun favoriete spullen tentoonstellen!

Binnenkomen doe je ook in de centrale leefruimte waar je meteen op een prachtig interieurelement stoot. Door oude pijpleidingen samen te voegen, hebben de architecten een industriële scheidingswand gecreëerd die meteen ook dienst doet als zitbankje om schoenen uit te doen, voorzien is van een spiegel en ruimte biedt om bijvoorbeeld paraplu’s aan op te hangen.

Tip: de patchwork tegels! Opnieuw een subtiele hint naar de voorliefde voor de eclectische interieurstijl met een spetterend resultaat!

Neutrale inrichting met kleurrijke uitspattingen

De algemene inrichting is vrij neutraal qua kleurgebruik. Maar de designers brengen in iedere ruimte de juiste kleurelementen aan om het niet in een saai geheel te laten vervallen. In de leefruimte vormt het geel van het keukeneiland een ware eyecatcher, net als het vrolijke schilderij boven de zetel. De vrolijke kleuren samen met de strategisch geplaatste planten, zorgen direct voor meer leven in huis.

Ook in de slaapkamers vertrok men vanuit een neutrale inrichting met grijs en houttinten maar voegt men leven toe aan de hand van de juiste accessoires: gekleurd beddengoed, een hippe lamp in het oranje, felle sierkussens en een groene poef, enzovoort.

Tot slot zijn we ook volledig verkocht aan de master bedroom. Hier werd een cozy hoekje gecreëerd door met houten wandbekleding te werken. Zo wordt de cabinlook gecreëerd in de slaapkamer wat opnieuw verwijst naar het eclectische karakter. Over de badkamer is weinig te vertellen: strak en netjes. Wel moet je even letten op hoe de metrotegels geplaatst zijn: superorigineel!

Copyright Foto’s: Hey Cheese! // Design: House Design

07/11/2014

Vragen en opmerkingen

S
sweets

beste ,
ik vind de groene metro tegeltjes zo mooi van in de keuken
zou u me kunnen meedelen waar ik deze zou kunnen kopen?
alvast bedankt
vriendelijke groeten

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Besparen met Hans Grohe kranen: kies voor de CoolStart
Volgende artikel
Casco bouwen: ideaal voor de doe-het-zelver die geld wil uitsparen