Interieur

Mineralen en edelstenen in huis: hip of hippie?

Mineralen en edelstenen in huis: hip of hippie?

Misschien denk je bij edelstenen meteen aan waarzeggers en chakra’s. Maar of je nu gelooft in energiestromen en genezende krachten of niet, er valt niet te ontkennen dat kristallen en edelstenen natuurlijke glamour verlenen aan je huis. Zet deze veelzijdige objecten in op jouw manier: elegant, retro, wetenschappen, hippie, …

Kristallen en edelstenen in huis zijn mooi op zichzelf…

Stenen verzamelen is een van de populairdere hobby’s. Als je al een hele verzameling hebt, is het leuk om die tentoon te stellen in een vitrine- of buffetkast, in glazen opbergdozen of in vazen. Stem de kleuren op elkaar af voor een harmonisch geheel, of combineer met veertjes, plantjes en andere curiosa voor een eclectische hippie look. Zet eventueel een mooi exemplaar op zichzelf neer als centraal aandachtspunt, bijvoorbeeld op een schaal zodat je edelsteen nog meer in het oog springt. Of lijst ze in!

Ook een leuk idee: heb je een open haard die je nooit gebruikt? Vul die lege ruimte op met een groot kristal of een verzameling kleinere mineralen als echte eyecatcher.

… maar ook als DIY-project

Er zijn allerlei manieren om edelstenen te bewerken voordat je ze aan je interieur toevoegt. Je leukt een kale plek zo op met kristallen die ophangen in een mobile, of beschermt je tafelblad tegen vlekken met onderzetters van kristal. Ook is het hip om kristallen in een schaaltje te bewaren als alternatief voor een terrarium. Leg er eenvoudigweg enkele bij elkaar met een kaarsje of wat mos. Handig als planten het in jouw zorg niet lijken te overleven!

Over planten gesproken: je urban jungle krijgt sowieso wat extra bling als je er kristallen als creatief accent bijzet, maar je kunt nog een stap verder gaan en een grote geode als bloempot gebruiken. Eventueel kun je zo’n bloempot zelf maken door een gewoon exemplaar te beplakken met kristallen.

Een laatste tip om het rijtje af te sluiten: grote edelstenen zijn ook mooi als boekensteun. Opvallend, nuttig en zelfs betaalbaar als je weet waar je moet zoeken.

02/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Polkadots en paisley prints? Patronen mixen doe je zo!
Volgende artikel
Weg met rommel! Zo creëer je extra opbergruimte