Interieur

Landelijke stijl zit ‘m in de details: meubelbeslag

Wonen op het platteland, opstaan met het getsjirp van de vogeltjes en het gekraai van de haan. Je uitleven in je eigen tuin en thuis voelen in een woning die warmte uitstraalt, dat is landelijk wonen in een notendop. Maar hoe creëer je de rust en harmonie in jouw woning die zo typisch is voor landelijk wonen?

Landelijk wonen: zo doe je dat!

Wil je jouw woning inrichten in landelijke stijl, dan moet het hele plaatje kloppen. Enkele basispijlers van landelijk wonen:

  • Je richt je woning in en houdt hierbij een vooraf bepaald kleurenpalet in gedachten. Kies voor natuurlijke kleuren, zoals zandkleur, beige, wit, camel, bruin, aardetinten, steenrood, enz.
  • Trek de natuurlijkheid ook door in je materialenkeuze: natuursteen, massief hout, wol en linnen zijn dé materialen bij uitstek.
  • Wil je jouw woning wat extra cachet geven? Integreer dan enkele authentieke elementen in de woning, zoals antieke meubels, tegels met een verouderde ijzerlook of tegels uit witbrons, recuperatiebakstenen, een oude sierschouw, oude lusters, oude kasten, boerenantiek, enz.
  • Sfeerverlichting creëert een gezellige sfeer in huis, net zoals enkele details zoals jagerstrofeeën, oude kandelaars of… ouderwets meubelbeslag!

Meubelbeslag landelijke stijl

Of het nu gaat om een oude boerderij, een pastorie of een nieuwe woning in pastorijstijl, jouw landelijke woning is pas helemaal af als je oog hebt voor de kleine details. Want een woning die tot in de puntjes is afgewerkt, met aandacht voor bijvoorbeeld meubelbeslag, straalt gewoon klasse uit!

Op zoek naar rustieke deurknopjes of kastgrepen in de stijl van vroeger? Dan is dit misschien wat je zoekt: de Dauby kastgrepen en kastknopjes zijn verkrijgbaar in tal van verschillende modellen, afmetingen en materialen, van smeedijzer, messing, roestkleur, massief brons, wit brons tot verouderd zilver.

03/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een PVC vloer leggen
Volgende artikel
Het recept voor gezelligheid: een pelletkachel