Interieur

Loft by Nedsense voor iPad: interieur inrichten in 3D

Ben je van plan om je interieur te vernieuwen, maar ben je er nog niet echt uit hoe bepaalde meubels in je interieur zouden passen? Dan kan je gebruik maken van de Loft applicatie van softwarebedrijf Nedsense. De applicatie is gratis te downloaden op iPhone en iPad, maar om de applicatie degelijk te kunnen gebruiken, raden we aan om de applicatie vooral op iPad te gebruiken.

In de app heb je de mogelijkheid om meubels uit te testen in een 3D omgeving. De applicatie biedt een template interieur aan, zowel een modern als klassiek interieur, waarin je meubels kan integreren en verplaatsen in het interieur. Maar handig is ook dat je een foto kan nemen van je eigen interieur, om daar bepaalde meubels in te integreren. De meubels zijn beschikbaar in verschillende modellen, en je kan ze ook andere kleuren en motieven geven.

Interieur in 3D

De templates en je eigen interieur worden door de app omgevormd tot een 3D omgeving. Dat wil zeggen dat je de ruimte kan bekijken uit verschillende standpunten. Je kan inzoomen en uitzoomen, en de kamer vanuit een andere positie bekijken. Het is bovendien ook mogelijk om de kamer vanuit kikkerperspectief of vogelperspectief te bekijken, zodat je als het ware een grondplan van de kamer kan genereren.

Het navigeren van de 3D-ruimte vergt in het begin wel wat oefening. Alles gebeurt via de klassieke sleepbewegingen die gebruikelijk zijn voor de iPhone en iPad. Pas na enkele minuten krijg je het navigeren in de kamer echt onder de knie, en kan je de 3D functionaliteit echt ten volle benutten.

Het is jammer dat er voorlopig nog niet zoveel meubels beschikbaar zijn om in de kamer te plaatsen. Nedsense werkt voorlopig samen met de Italiaanse meubelmaker Rubelli, die ook de launching customer was voor het product. Maar indien de stijl van meubels van Rubelli niet je smaak is, dan biedt de applicatie momenteel nog niet echt een grote meerwaarde. Wachten op een aanvulling van de meubelcollectie dus!

Conclusie

De Loft by Nedsense applicatie voor iPad is een leuke app voor iedereen die zijn interieur wenst in te richten met nieuwe meubels. Positief aan de applicatie is dat je je eigen interieur kan uploaden in de applicatie, zodat je meteen kan zien hoe bepaalde meubels zouden passen in je vertrouwde omgeving.

Als negatieve puntjes kunnen we aanhalen dat het navigeren in de 3D-ruimte wel wat oefening vergt voor mensen die het niet gewend zijn. Ook is het aanbod meubels in de applicatie voorlopig nog erg beperkt. De stijl van de meubels die in het interieur geïntegreerd kunnen worden is bovendien ook nog heel eenzijdig. Is de stijl van deze meubels niet je ding, dan is het nut van deze app, voorlopig althans, meteen heel wat minder. Desondanks een leuke interieur app!

08/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Valentijn decoratie: ideeën voor een romantisch interieur
Volgende artikel
Barbie verkoopt droomhuis