Interieur - Badkamer

Leuke badkamer ontwerpen voor kinderen

Iedereen met kinderen weet hoe belangrijk de veiligheid in de badkamer wel niet is! Er bestaan talrijke aanpassingen om jouw badkamer veiliger te maken en talrijk zijn ook de middelen om de kwaliteit en het comfort van een familie badkamer te vergroten. Hier zijn enkele raadgevingen om jouw badkamermeubels aan te passen aan jouw kinderen, zodat je leuke badkamer ontwerpen kan realiseren.

Thermostaatkranen

Bij de keuze van een kraan, moet je niet enkel rekening houden met de gebruiksvriendelijkheid en het waterverbruik, maar ook met de veiligheid! Wanneer je kinderen hebt, moet je ten allen tijden vermijden dat ze zich aan de kraan verbranden of zich stoten. Thermostatische kranen zijn de ideale oplossing. Je kan namelijk de maximum temperatuur instellen, zodat jouw kinderen op een veilige manier kunnen douchen, baden of hun handen wassen. Om te vermijden dat het water nutteloos blijft lopen of dat het ligbad overloopt, bestaan er ook elektronische kranen die enkel lopen wanneer de gebruiker zijn handen onder de kraan houdt. Vanaf het moment dat hij zijn handen wegtrekt, zal de kraan automatisch stoppen. Deze kranen zijn niet alleen hygiënisch, goedkoop en veilig, ze zijn ook in een design uitvoering verkrijgbaar!

Badkamer ontwerpen: bad en douche

Er zijn veel verschillende stijlen ligbaden op de markt. Ingebouwd of in het midden van de badkamer geplaatst, aan u de keuze. Er bestaan echter ook badkuipen voor de kinderbadkamer. Deze zijn lager zodat de kinderen makkelijker in en uit het bad kunnen stappen en vallen kunnen vermijden.

De meeste kinderen moeten meerdere keren per dag opgefrist worden, zodat jouw waterverbruik stijgt. Een douche heeft hierop een streepje voor op het bad, want de douche verbruikt minder water. Maar pas op, want een douche kan ook gevaarlijk zijn voor kinderen. Hoe kan je vermijden dat kinderen struikelen, uitschuiven of zich stoten in de douche? De inloopdouches zijn een ideale oplossing! Deze douches bevinden zich op hetzelfde niveau dan de badkamervloer. Hun bodem helt zachtjes af, zodat het water makkelijk kan weglopen en er is ook een antislip laag op het doucheoppervlak aangebracht. De douchewanden zijn gemaakt in doorzichtig glas of gerookt glas, naargelang jouw eigen smaak. Hoewel, een douchewand uit gerookt glas zal vermijden dat de kinderen zich tegen het glas stoten. Deze vernieuwende douches zijn mooi en versmelten helemaal met de badkamerinrichting.

Toilet

Een traditionele WC poetsen kost tijd en wanneer je kinderen hebt telt elke minuut. Een hangtoilet kan een goede oplossing zijn, want dat poets je veel sneller. Bovendien verbruiken toiletten veel water, dus je kan best opteren voor een waterbesparend toilet met een waterbesparende knop. Zo zal je veel water besparen en als je dan ook nog eens regenwater recupereert, zal je beste vrienden worden met het milieu én met jouw portemonnee.

Badkamermeubilair

Het comfort en het praktisch nut zijn essentieel in de badkamer! Wanneer je kinderen hebt is het heel belangrijk om het badkamermeubilair op hen af te stemmen. Voorzie voldoende opbergruimte en een werkblad om de kinderen te kunnen aankleden zonder jezelf in de meest onmogelijke posities te wringen. Voorzie praktische badkamermeubels die jou in staat stellen om jouw spullen en die van jouw kinderen op te bergen.

Badkamer accessoires voor kinderen

Om jouw badkamer nog meer af te stemmen op de kinderen, kan je ook originele accessoires aanbrengen. In de Bath Shop van de Lambrechts Store vind je een interessante collectie met gekleurde accessoires voor jouw kinderen!

 

09/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Sfeerhaarden op propaangas
Volgende artikel
Le Creuset stoofpannen en kookgerei