Interieur

Kleuren combineren passé? Niet als je het ‘fearless’ aanpakt

Het is een typisch euvel voor de beginnende interieurinrichter: welke kleuren passen bij elkaar? En vooral: welke niet? Nochtans is het volgens interieurdesigner Susanna Salk de vraag die je net niet moet stellen bij de inrichting van je interieur. Haar credo? Decorate fearlessly. Inrichten en kleuren combineren zonder angst: probeer het zelf ook eens!

Complexloos kleuren combineren

Zonder angst je interieur inrichten, betekent vooral dat je je niet laat leiden door conventies. Het is niet omdat de traditionele interieurboeken voorschrijven dat zwarte muren je kamer verkleinen en bijgevolg geen goed idee zijn, dat je die bewering zomaar voor waar moet aannemen. Want kijk, in deze bibliotheek stoort het zwart van de muren alvast niet. Integendeel, de combinatie met roze en fuchsia meubelen werkt wonderwel.

Woonkamer in pasteltinten

Je woonkamer een opvallende kleur geven: waarom niet? Het hoeven niet altijd aardetinten of gradaties van wit te zijn – al blijven dat wel tijdloze klassiekers die het in elke stijl goed doen. Nooit gedacht dat pasteltinten ooit hip zouden zijn? Dan hebben wij een verrassing voor je. De woonkamer voorzien van meubelen en accessoires in babyblauw en meisjesachtig roze is niet langer not done.

Susanna Salk is helemaal weg van dit geslaagde woonkamerinterieur in een New Yorkse penthouse: “De ronde lijnen van het antieke schilderij op de vensterbank komen mooi terug in de sierlijke fauteuils, en waar je normaal gezien een klassieke luchter zou verwachten, kozen de eigenaars hier voor een opvallend verlichtingselement op de salontafel. Dat noem ik een mooi voorbeeld van complexloos combineren!”

Kleuren combineren in de slaapkamer ‘safari-stijl’

Je kunt het zo gek niet bedenken of de kleurencombinatie wérkt. Ziehier het bewijs: de dominerende kleur in deze slaapkamer is wit, maar dankzij de rode accenten in het beddengoed en – vooral – de opvallende bamboestructuur wordt het niet saai. Integendeel, deze slaapkamer in ware safari-stijl doet je wegdromen naar de Afrikaanse savanne en het Braziliaanse regenwoud. Iets voor de liefhebbers van een vleugje exotiek in hun interieur.

Bron foto’s: Rizzoli

11/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Is een woning bouwen de beste investering?
Volgende artikel
Domotica als nooit tevoren, dankzij IFTTT