Kleuradvies voor het perfecte kleurenpalet in jouw interieur

Niets is persoonlijker dan kleur. Het juiste kleurenpalet kiezen is het belangrijkste en meest ontmoedigende deel van de inrichting. We geven enkele tips en kleuradvies voor het perfecte kleurenpalet bij jouw stijl, persoonlijkheid en levensstijl.

Kleurenschema opstellen

Maak gebruik van de kleurenwaaier om je kleurenschema op te stellen dat aansluit bij jouw persoonlijkheid. Om je op weg te helpen, er zijn 4 soorten kleurenschema’s:

  • Monochroom kleurenschema: dit kleurenschema gebruikt toon op toon dezelfde kleur met toevoegingen van wit of zwart. In dit schema kan blauw bijvoorbeeld, licht hemelsblauw worden of donker nachtblauw en alle drie de kleuren worden gebruikt om het gewenste effect te creëren.
  • Analoog kleurenschema: dit schema maakt gebruik van kleuren die naast elkaar op de kleurenwaaier liggen. Zo kan je bijvoorbeeld geel combineren met groen of oranje en blauw combineren met groen of paars.
  • Contrasterend kleurenschema: dit kleurenschema is dramatischer. Hier kunnen een drietal contrasterende kleuren worden gebruikt zoals geel-oranje, groen-blauw en rood-paars. Hierdoor voeg je meer kleur en energie aan je interieur toe.
  • Complementair kleurenschema: hierbij worden twee tegengestelde kleuren gecombineerd. Dit zijn kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurenwaaier, zoals oranje en blauw. Hiermee creëer je een gewaagd en energetisch kleurenschema.

Test je kleurenpalet

Test het kleurenschema met verfstalen, stoffen,… Je kan bijvoorbeeld de kamer schetsen en de kleuren toepassen waar jij ze wenst. Puzzel tot je de juiste combinatie hebt!

Kleuren toepassen op je interieur

We willen je waarschuwen, je kiest best eerst meubels voor je interieur. Daarna kan je overgaan tot het aanbrengen van de gewenste kleur tegen de verschillende muren en de zoektocht van decoratie in  de juiste kleur.

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.