Interieur - Woonkamer

Kleur in je interieur zonder je muren te schilderen? Dat kan!

Woon je in een huurhuis of speel je liever op safe wat de kleur van je muren betreft? Wit is altijd stijlvol! Maar dan wel op voorwaarde dat je je volop uitleeft in de decoratie. Wit en zwart met een knalblauwe zetel? Doen! Laat je inspireren voor de kleur van je interieur.

Vijf tips om kleur te geven aan je interieur

Je hoeft niet meteen verf tegen de muren te gooien om kleur in je woning te krijgen.

Vijf alternatieven om je stulpje op te vrolijken.

 

1.     Kies voor kleurrijke meubels

Grijs of beige zijn lang niet de enige mogelijke tinten voor je woonkamer. Wat dacht je van een oranje salontafel? Of een felblauwe zetel? Kleur is passie. Kijk gerust eens rond in een kringloopwinkel of er geen oud meubeltje is dat je een tweede leven kunt geven door het in een felle kleur te verven. Oude salonstoelen kun je dan weer overtrekken in een fris stofje.

 

2.     Planten planten planten

Haal de jungle in huis: het is dé trend van 2017. Je kunt niet genoeg planten in huis hebben! Tel daarbij op dat groen als tint ‘booming’ is, en je bent helemaal hip en trendy. Heb je geen groene vingers? Geen nood, plastic planten zijn al lang geen kitsch meer.

 

3.     ‘Flashy’ decoratie

Als je woning een sobere uitstraling heeft, kun je gerust eens gek doen met felle gordijnen of grote, vrolijke kussens als decoratie. Het hoeft niet altijd klassiek wit te zijn! Spring eens uit de band met een knalgeel tafellaken bijvoorbeeld.

 

4.     Verf je vloer

Al eens gedacht aan witte muren en een mintgroene vloer? Je zal versteld staan van het effect. Een kleurrijk tapijt brengt ook meteen een andere sfeer in je woonkamer.

 

5.     Hier brandt de lamp

Licht is sfeer. Speel met ledverlichting! Kies voor een rode strip onder je werkblad in de keuken of blauwe ledverlichting langs de plinten in je woonkamer.

25/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De deurmat drie keer anders
Volgende artikel
Een kleine studio? Zo maak je er een paleis van