Interieur

Kleine studio inrichten: maak van je slaapkamer een leefruimte

Studio salonnetje

Woon je nog thuis en geniet je dus (nog even) van ‘Hotel Mama’? Dan behoor je tot de gelukkigen. Zeker als je je slaapkamer transformeert tot een heuse leefruimte waarin je méér kunt doen dan slapen alleen. Je slaapkamer als een kleine studio inrichten: zo pak je het aan.

Slaapkamer wordt salon

Is je slaapkamer aan de kleine kant? Geen probleem. Investeer in een sofa die je tot bed kunt omvormen, zet er een kleine (niet meer dan 75 cm breed) televisie bij en de transformatie van jouw slaapkamer tot een gezellig ‘salonnetje’ is compleet.

Studio salonnetje

Als er een lavabo aanwezig is in de kamer, kun je daar een badkamerhoekje creëren door er een rekje met beautyspullen naast te zetten. Je eigen keuken(tje) installeren? Met een kleine koelkast, tafel en stoel is jouw minikeuken een feit! Zo maak je van je slaapkamer een kleine studio in no-time.

Kleine studio inrichten met heldere kleuren

Je hoeft een kamer niet per se leeg te maken om meer ruimte te creëren. Met heldere kleuren bereik je ook een optische vergroting. Zwart heeft dan weer het omgekeerde effect: het verkleint de oppervlakte. Ook open kasten of kasten met spiegelende frontjes zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

Stapelen in de hoogte

Installeer wandplanken om opbergruimte te creëren. Zo stapel je je spullen op in de hoogte en niet in kasten die veel ruimte in beslag nemen. De vrijgekomen oppervlakte kun je gebruiken om andere belangrijke meubelstukken een plek te geven, zoals je bureau of je bed.

Werkhoekje inrichten in je kleine studio

Studio werkhoekje

Op een bepaald moment ben je te oud geworden om je paperassen voor school of werk nog thuis op de keukentafel uit te spreiden en heb je een eigen werkhoekje nodig. Creëer er dus een in je slaapkamer. Vergeet niet om een scheidingswand te plaatsen tussen je werk- of studeerhoekje en de plek waar je tot rust komt in bed of in de sofa.

Slimme tips

Om nog meer plaats te besparen, kun je opbergdozen onder je bed zetten of kiezen voor een ‘opbergpoef’ waarin je wat kleine spulletjes kwijt kunt. Hang metalen haakjes aan de deur om je sjaals en jassen op te hangen.

 

04/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Greeploze badkamerkasten voor een écht strakke look
Volgende artikel
Regenwaterrecuperatie: makkelijk én energiebesparend!