Interieur

Klein appartement? Zo kan je ruimte optimaliseren

De Amerikaan Graham Hill verbouwde twee jaar lang aan zijn appartement. Het resultaat is even uitgekiend als geniaal. Hill toont ons namelijk hoe een klein appartement ook groot kan zijn!

Geniaal idee om een klein appartement slim in te richten

Want in een klein appartement van amper 40 vierkante meter 100 vierkante meter benutten, je moet het maar kunnen. Hill verwijderde alle muren uit het appartement en ging op zoek naar slimme en multifunctionele meubelen. Een mobiele wand met geïntegreerde bureauruimte kan je volledig tot aan de zijkant van de ruimte schuiven, zodat je een open ruimte creëert. Langs de ene kant zit een uitklapbaar stapelbed verborgen, samen met een fietsenberging en een mini bureau. Aan de andere kant vinden we een uitklapbaar bed dat gewoon over de sofa kan vallen. Daarnaast is er nog een open keuken met een uitklapbare tafel voor tien personen en een kleine badkamer met inloopdouche en een toilet. Kortom, in deze woning van 40 vierkante meter vinden we meerdere slaapkamers, je kan er dineren met twaalf gasten en je hebt ook nog een veel opbergruimte… en dat terwijl je nog steeds een ruimtelijk gevoel krijgt.

Hill is redelijk obsessief te werk gegaan bij de inrichting van zijn kleine appartement in hartje New York. Dat zien we bijvoorbeeld wanneer we naar zijn keukengerief of zijn verlichting kijken. Een kleine vaatwasser, combi-oven, keukenmateriaal dat in elkaar schuift, je moet het maar weten uit te zoeken…

11/02/2013

Vragen en opmerkingen

CC
Carine Camu

Formidabel gedaan.
Waar kan ik de opklapbedden in Belgie kopen , ook schuif muur element . Hebben ze een website ?
Alvast bedankt. C. Camu

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gan stelt collectie Mangas Space voor
Volgende artikel
OPROEP – Speciale interieurs gezocht voor “Iedereen Beroemd”