Interieur

Klaar voor de feestdagen?

Feestdagen-rood-kleurthema

Ben jij al klaar voor de winter? Ik vind het alvast een heerlijke tijd! Het is buiten al vroeg donker, wat betekent dat ik de gordijnen op tijd sluit, kaarsen aansteek en een waar lichtjesfeest creëer in huis! En dan alle gezellige kerst- en feestdagenversiering niet te vergeten. Hoe bereid jij je voor op de feestdagen?

Wat momenteel helemaal hot is, zijn kleurthema’s! Steek jouw huis helemaal in je favoriete tintje om een ultieme kerst te beleven. In deze blog laat ik je vast kennismaken met mijn favoriete kerstkleuren!


Ik ben Anne, blogster van Kees Smit Tuinmeubelen. Ik ben een echt buitenmens en breng mijn vrijetijd het liefst de hele dag buiten door. Een tuin zonder tuinmeubelen is in mijn ogen geen tuin. Daarom blog ik graag over het buitenleven in combinatie met diverse tuinmeubelen. Ik ben gek op natuurlijke kleuren en landelijke stijlen. In mijn droomtuin zie je daarom geen strakke lijnen en vormen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


Feestdagen-rood-kleurthemaWarm rood

Als ik denk aan een kleur die perfect bij de kerstdagen past, denk ik al snel aan de kleur rood. Maak jouw picknickset gezellig met rode tafellopers, servetten en bijpassende kaarsen. Vergeet ook geen prachtige rode kerstkransen op te hangen!

 

Wit, witter, witst

Feestdagen-witEen andere kleur die heel goed samen gaat met het gevoel van de feestdagen, is in mijn ogen wit. Wit doet mij direct denken aan sneeuw en wit is natuurlijk ook de kleur van de kerstengelen.

Kies jij ook voor de kleur wit? Maak dan gebruik van lekker veel kunstsneeuw op verschillende bijzettafels. Eventueel kun je ook gebruikmaken van witte kerstboompjes, veel gezellige lichtjes en witte kerstballen en hangers.

Met een gouden randje

Een andere zeer chique kerstkleur, en tevens helemaal hot tegenwoordig, is goud. Deze kleur geeft al snel een rijkelijke uitstraling en is heel goed te combineren met bijvoorbeeld zwart en wit. Kies voor mooie gouden kandelaars op tafel, gouden hangers in de boom en gouden theelichthouders.

Ultieme kerstgedachte

VogelnestkastDe ultieme kerstgedachte gaat natuurlijk verder dan alleen voor jezelf en vrienden of familie een mooi kerstdiner organiseren. Ook de vogels buiten verdienen in mijn optiek een fijne kerst. Dit jaar kun je deze kerstgedachte waarmaken door de vogels buiten een lekker warm (t)huis te geven. In een teakhouten vogelnestkast kunnen vogels hun eigen stekje maken. De vogels zullen je niet alleen dankbaar zijn, maar het staat ook nog eens heel stijlvol in jouw tuin!

Tip: maak ook voor je gevleugelde vriendjes een kerstmaal! Overheerlijke vetbollen voor vogels maak je namelijk heel eenvoudig zelf. Volg de volgende stappen en jouw tuinbewoners zullen genieten van jouw zelfgemaakte kerstmaaltijd!

  • Stap 1: Smelt frituurvet in een pan.
  • Stap 2: Voeg een mengsel van zaden toe, roer het goed en laat het afkoelen.
  • Stap 3: Giet het mengsel in een vorm, zoals een bakvormpje.
  • Stap 4: Leg een draad of stok in het mengsel en laat die voldoende uitsteken.
  • Stap 5: Laat het mengsel uitharden en hang de vetbollen op in de tuin, of steek ze in het gras!

Fijne feestdagen en vergeet vooral niet te genieten!

 

16/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat is een assistentiewoning en voor wie is ze bedoeld?
Volgende artikel
Een open, halfopen of gesloten keuken?