Interieur - Keuken

De keuken anders bekeken: tips voor een originele keukeninrichting

Vintage keukeninrichting

Een nieuwe look voor je keuken bedenken? Dankzij onze tips kom je origineel uit de hoek met je keukeninrichting en raak je er niet snel op uitgekeken!

Doorgeefluikje in de keuken

Kook je graag voor je gezin of voor grotere gezelschappen? Dan is een doorgeefluikje (een ‘passe’ zoals in een écht restaurant) in je keuken een leuk én handig extraatje. Zo hoef jij, nadat je elk bord gedresseerd hebt, niet telkens van de keuken naar de woonkamer te lopen, maar kun je de borden rechtstreeks doorgeven.

Koele keukeninrichting

Originele keukeninrichting met blauw

Wil je opvallen met je keukeninrichting? Kies dan eens niet warme of neutrale maar uitgesproken koele kleuren. Metallic blauw en grijs kun je goed combineren met wit. Ook een spoeltafel in roestvrij staal past mooi bij zo’n koele (of moeten we zeggen ‘coole’?) keukeninrichting.

Spatwand met afbeelding

Een opkomende trend in keukeninrichting is de gepersonaliseerde spatwand. Die is gemaakt van gehard glas waarop een afbeelding is geprint die jij zelf gekozen hebt: je favoriete kunstwerk, een inspirerende quote, een mooie food-foto, jouw onfeilbare recept voor appelcake helemaal uitgeschreven, … Wat je ook kiest, maak het op-en-top persoonlijk en geef je keukeninrichting zo een unieke toets.

Keuken inrichten met vintage accessoires

Breng een vleugje retro in de keuken met vintage meubelen of accessoires. Heb je ergens een oud bureau op de kop getikt? Dat kan misschien dienstdoen als bijzettafeltje of als extra werktafel ter aanvulling van je werkblad. Ook vintage accessoires geven je keukeninrichting dat tikkeltje extra: oude weckpotten, oma’s serviesgoed, misschien zelfs een retro-espressoapparaat? Op naar de antiek- en brocantemarkt op zondagochtend! Waarna je uiteraard uitgebreid bruncht aan de lange eettafel in jouw ‘gepimpte’ keuken …

Vintage keukeninrichting

 

24/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Strenge normen voor antislipvloeren in professionele omgevingen
Volgende artikel
Tapijt reinigen: een handleiding