Interieur - Keuken

Spetterpret! Topideeën voor de spatwand in je keuken

keukentegels spatwand

Een spatwand achter je fornuis is een must om praktische redenen, maar dat wil niet zeggen dat je er geen blikvanger van mag maken. Want ja, er zijn meer mogelijkheden dan tegels – al mogen die er tegenwoordig ook wel wezen. Op zoek naar originele of gewoon mooie ideeën voor de spatwand in je keuken? Hier komen ze!

1.     Een betegelde spatwand

keukentegels spatwand

Tegels zijn al jaren de populairste keuze voor spatwanden, en wel om de volgende redenen. Ze bieden eindeloze mogelijkheden op het vak van kleur, vorm en textuur – een droom van een materiaal om mee te werken dus – en kunnen bijzonder budgetvriendelijk uit de hoek komen. Tip: metrotegels zijn terug van nooit weggeweest! Prachtig in klassieke én moderne keukens.

2.     Een moderne spatwand uit glas

spatwand glas keuken

In moderne keukens vieren glazen spatwanden tegenwoordig hoogtij. Hun schitterende glans weerkaatst het licht en doet de keuken groter lijken – handig, nu we almaar kleiner wonen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in zowat elke kleur die je je maar kunt inbeelden. Is al dat glas achter je fornuis dan niet gevaarlijk? Welnee. Glazenspatwanden worden gemaakt van stootvast veiligheidsglas.

3.     Is dat … inox achter het fornuis?

inox spatwand keuken

Vroeger vond je inox spatwanden alleen terug in restaurants en industriële keukens, maar het materiaal vindt stilaan zijn ingang in huiselijke keukens. Het past niet alleen mooi bij inox ovens en koelkasten, maar is ook nog eens bijzonder sterk, hittebestendig en hygiënisch. Wel opletten dat je de spatwand na het koken meteen grondig schoonmaakt. Inox mag dan wel ‘stainless steel’ heten in het Engels, maar vlekken zijn snel gemaakt.

4.     Een spatwand van composiet

werkblad composiet

Dol op het luxueuze uitzicht van natuursteen, maar niet op het prijskaartje? Laat composiet dan de show stelen in je keuken. Het materiaal lijkt bijzonder sterk op natuursteen – al zijn er ook effen uitvoeringen in felle kleurtjes verkrijgbaar – maar is veel onderhoudsvriendelijker én goedkoper.

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je met bovenstaande informatie aan de slag? Neem dan zeker een vakman in de arm die je kan helpen! Voor je het weet, heb je de perfecte keuken mét prachtige spatwand!

25/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Veilig buiten spelen: tips voor een kindvriendelijke tuin
Volgende artikel
Dit zijn de beste domotica-apps van het moment