Interieur - Keuken

Slimme opbergtips voor een kleine keuken

kleine keuken

Kasten puilen uit, schuiven geraken niet meer dicht, het aanrecht staat overvol, … Wie een kleine keuken heeft, heeft vast weleens moeite om al zijn of haar keukengerief kwijt te kunnen. Om je leven iets makkelijker te maken, delen we enkele slimme opbergtips waarmee je het maximum uit je keukentje haalt.

Benut de ruimte boven je keukenkasten

Vaak is er tussen je keukenkasten en het plafond nog een open ruimte. Gebruik die verloren ruimte om grote keukenapparaten, reserveservies of manden met kleine spulletjes op te bergen. Als je vindt dat zulke spullen te rommelig ogen, kun je er ook glazen bokalen met je suiker, bloem of pasta zetten. Zo lijkt je keuken recht van Pinterest te komen!kleine keuken

Extra werkruimte in je kleine keuken

Heb je al eens gehoord van snijplanken die je gewoon over je kookpitjes kunt leggen? Ze geven je heel wat extra ruimte om bijvoorbeeld groentjes te snijden of borden te dresseren. Ook keukenkasten op wieltjes bieden je meer werk- en opbergruimte. Tip: probeer al tijdens het koken je aardappelmesjes, snijplanken en kommen af te wassen en te hergebruiken. Zo heb je meteen weer wat plaats om je volgende taakje uit te voeren.

Hang zoveel mogelijk spullen op

Pannen zijn erg moeilijk te stapelen en nemen daardoor veel meer kastruimte in dan nodig. Je kunt dan ook veel plaats besparen door je pannen op te hangen. Bevestig gewoon zelf enkele haakjes tegen de muur of zelfs tegen de keukendeur. Een kleine moeite die je heel wat extra kastruimte oplevert!kleine keuken

Magnetische kruidenpotjes

Heb je een uitgebreide kruidencollectie? Dan nemen al die potjes waarschijnlijk een hele schuif in beslag. Door magnetische kruidenpotjes aan te schaffen en op te hangen aan je ijskast, metalen spatwand of magneetbord, heb je weer een schuif over voor andere keukenspulletjes. Bovendien zien de hangende potjes er nog leuk uit ook! In een kleine keuken telt elke vierkante centimeter, toch?

 

08/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 apps die je helpen om vroeger op te staan
Volgende artikel
Je fiets in je appartement stallen? Dat kan ook stijlvol