Interieur - Keuken

5x bewijs dat een Scandinavische keuken niet alleen wit is

Wit, wit en nog eens wit. Daar lijkt het toch vooral op neer te komen als we het over een Scandinavisch interieur hebben. Niets is echter minder waar. Hoewel bleke, neutrale kleuren een hoofdrol spelen, houden Scandinavische interieurs ook van een flinke portie kleur. Zie zelf maar!

Paint it black!

Het zwart van deze eerste keuken vormt een dramatisch contrast met de rest van de loft in Kopenhagen. Witte vloeren, bleke muren en een gitzwarte keuken: geweldig! De keuken werd opgebouwd met roestvrij staal, geschilderd metaal en rubber en werd ontworpen als een echt ‘werktuig’. Naast ‘industrieel’ is praktisch dan ook één van de sleutelwoorden. De handige schuifdeuren van de muurkastjes verbergen elektrische toestellen en houden het geheel clean.

Happy kitchen dankzij geometrie en kleur

De volgende keukens flirten allebei met hippe geometrische patronen. Zeer hip en trendy maar ook gewoon een leuke manier om je keuken net dat tikkeltje meer te geven. Ook hier wordt er weer smaakvol gecombineerd met wit en nemen de bleke houtsoorten de bovenhand. In het ene voorbeeld sluiten de Charles Eames DWS stoelen in de eetkamer naadloos aan op de inrichting van de keuken. In het tweede voorbeeld wordt de Scandinavische look vervolledigd met de superleuke foto van het eland.

 

Het mooie van Scandinavisch wonen zit hem dan ook vaak in het geheel van de details…

Strak Scandinavisch

We zien meer en meer een mix van diverse stijlen. Zo brachten deze bewoners een minimalistische vormgeving samen met de gezelligheid van Scandinavisch wonen. De strakke houten keuken, bekleed met wit en zwart fineer, leeft in harmonie samen met de open eetkamer die zin gezelligheid dankt aan de neutrale tinten en hanglampen met organische vormen (van het merk Flos). En laten we ook die knusse velletjes op de eetkamerstoelen niet vergeten…

Een hemelsblauwe keuken

De laatste keuken is die met het meeste kleur. De bewoner van dit appartement, een interieurdesigner, wist duidelijk wat ze deed toen ze deze keuken een tweede leven gaf. De IKEA kastjes kregen een zachte blauwe tint en het aanrecht werd voorzien van een dunne laag Carrara marmer. De tekening in het marmer van het aanrecht en de spatwand brengt de hele keuken samen en gaat ook zeer mooi samen met het geborsteld staal van de oven. Alles lijkt perfect bij elkaar te passen en dat maakt van deze keuken een waar Scandinavisch toppertje!


Welke keuken is jouw favoriet? Laat het ons weten via de reacties hieronder!

Geïnspireerd door Dwell
03/04/2015

Vragen en opmerkingen

ND
Nina de Ruiter

Prachtige plaatjes! Ik ben nu zelf ook inspiratie aan het opdoen voor een nieuwe keuken en ik mijn eerste voorkeur ging eigenlijk uit naar een witte keuken, maar ik merk dat een combi met zwart en hout me steeds meer gaat trekken. Ik vind die eerste zwarte keuken echt prachtig!

  IT
  Iwonen Team

  Hi Nina,

  thanks ;-)

  Off-black is een zeer leuke trend die het dit jaar goed doet en inderdaad zeer goed samen gaat met hout.

  Veel plezier en succes! :)

  iWonen

DB
de bruyne kimberly

Dag,
Kan u mij vertellen waar ik het geometrisch behang (kleuren: mintgroen,licht grijs, donker grijs, wit) kan vinden… we zijn er echt gek van. Mvg Kimberly

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkamerrenovatie: wat kost het en wat zijn de mogelijkheden?
Volgende artikel
Praktische tips om te bouwen met een beperkt budget