Interieur - Keuken

Renovatie van je keuken voor minder dan €100? Yes we can!

Nieuw is natuurlijk een groot woord maar toegegeven: de keuken ziet er wel als nieuw uit! We hebben het over de renovatie van de keuken van Shelby. Het resultaat kostte haar amper 100 dollar. Benieuwd hoe ze dit voor elkaar kreeg?

Toen Shelby haar nieuwe huis kocht wist ze meteen wat ze als eerste wilde aanpakken: de keuken. Wie ooit een huis gekocht heeft, kent volgend probleem maar al te goed. Al het geld was op! Creativiteit is daarentegen gratis en gelukkig maar. Door creatief om te springen met het kleine budget en de vele ideeën die ze had, slaagde ze erin om voor een fractie van het geld en op amper 3 avonden tijd haar keuken een totaal nieuwe look te geven. Vandaag proberen we haar voorbeeld te volgen.

Bezint eer ge begint

De grote reden achter Shelbys succesverhaal is het feit dat ze een goed beeld had van wat ze wilde. Pinterest en (online) woonmagazines vormden daarbij de perfecte inspiratiebron. Ga dus op zoek naar keukens die je leuk vindt en denk daarbij aan diverse aspecten: de stijl, het kleurenschema, het aanrecht, …

Bepaal vervolgens de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Bekijk al je opgeslagen beelden en zoek naar trends en zaken die vaak terugkomen. Zo merk je meteen welke kleuren en stijlen je verkiest. Shelby raadt aan om twee complementaire kleuren te kiezen en daar enkele kleuraccenten aan toe te voegen met je servies, accessoires of toestellen.

Nieuw is niet altijd beter

Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel spullen we doorheen de jaren verzamelen? De kans is dan ook groot dat je al heel wat leuk servies, toffe keukenaccessoires en souvenirs of erfstukken hebt die je keuken een nieuwe en huiselijke look kunnen geven.

Zoek enkele leuke spullen bij elkaar en bedenk manieren om ze tentoon te stellen. Shelby deed dit door enkele kastdeurtjes te verwijderen en de binnenkanten van de kastjes mee te schilderen. Zo komen haar mooiste stukken tot hun recht en creëert ze ook open kasten wat handig is tijdens het koken.

Kan je toch nog het een en ander gebruiken of zijn er nog wat leuke plekjes? Ga dan op koopjesjacht in je dichtstbijzijnde kringloopwinkel of IKEA. Op beide plekken vind je de leukste accessoires die je voor een appel en een ei op de kop kan tikken. Zo kocht Shelby de grote snijplank en het schapje boven het raam voor ongeveer 30 euro.

Samen met de kosten voor de verf en de borstels kwam de kostprijs van de keuken make-over op een kleine 100 euro. ‘Peanuts’ dus voor een keuken die er net als nieuw uitziet.

Wil je ook je aanrecht aanpakken? Dan hebben we een leuke doe-het-zelftip voor je waarmee je zelf een betonnen aanrecht kan maken. Ook de spatwand in de keuken kan je met een beperkt budget een nieuwe look geven. Je kan het beton van je aanrecht doortrekken, je kan de bestaande spatwand schilderen of bedekken met een plaat van metaal of gehard glas. Tot slot zijn er ook stickers die je zelfs kan laten bedrukken met een foto of een leuk beeld.

Foto’s: Shelby Chambers

21/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geveldecoratie – De eerste indruk van je woning
Volgende artikel
Een eigen woning kopen: gerust op huizenjacht met deze checklist