Interieur - Keuken

Keukentrends & innovatieve design keukens

 Ook benieuwd naar de keukentrends voor 2012? Hou je vast voor onze inspirerende keukenideeën…

De keuken is het kloppende hart van het huis geworden, de centrale plek waarrond heel het huislijke leven draait. Hier koken we niet alleen, het is ook de plaats waar we eten, ontspannen, gezellige familiemomenten beleven, gasten entertainen of elkaar vinden bij een diepgaand gesprek. De afgelopen jaren hebben we gezien hoe de grenzen tussen de traditionele woonkamer en keuken steeds meer vervagen door de opkomst van schuifwanden, zwevende blokken en kookeilanden.

Valcucine design keukens of de ziel van hout

Keukenbouwer Valcucine staat al jarenlang garant voor hoogwaardige kwaliteitskeukens, die de vormgeving van Italiaanse design keukens combineert met een vooruitstrevende technologie, ergonomie en ecologie. Terwijl de dominerende trend van minimale interieurontwerpen vaak resulteert in koude, witte en artificiële keukenconcepten, wil de Artematicalijn van Valcucine terugkeren naar natuurlijke en warme materialen als hout en natuursteen. In het textuur van het Artematica kookeiland is de houtstructuur duidelijk zichtbaar. Op die manier wil Valcucine een harmonisch gevoel creëren en de keuken omhullen in een warme gloed. Ook de massieve werkbladen worden opnieuw fijner, zoals we zien in dit elegante en dunne blad, uitgevoerd in porfido, dat in de ruimte lijkt te zweven. Valcucine, of hoe u uw keuken tot kunst verheft.

 

Deense Kvik: zwarte magie

Het Deense merk Kvik levert innovatieve keukenconcepten aan verrassend lage prijzen. De Kvik keukens uit de Sera reeks kenmerken zich door een sobere en strakke designvormgeving in hout, helemaal in lijn met de huidige trends. Door de fronten zwart te beitsen krijgt de keuken een ruiger karakter. Het werkeiland blijft laag en de traditionele bovenkastjes verdwijnen in een schuifwand die alle apparaten wegwerkt. Door deze uit te voeren met hoge en uitrekbare kastfronten, wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Met Kvik is uw droomkeuken binnen handbereik!

 

17/01/2012

Vragen en opmerkingen

BT
Birgit Thijssen

Leuk artikel over keukentrends 2012. Ik mis alleen info over keukenachterwanden. Steeds vaker wordt er namelijk een glazen keukenachterwand geplaatst. Dit geeft je moderne keuken een luxueuze uitstraling en is bovendien hygienisch en makkelijk in onderhoud.

IW
Inspirerend Wonen

Bedankt voor jouw reactie! Glazen keukenwanden winnen inderdaad aan populariteit. We zullen de troeven van deze mooie en functionele keukenwanden eens onder de loep nemen in een volgend blogartikel… to be continued op Inspirerend Wonen!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wetbar: Amerikaanse bar in uw interieur?
Volgende artikel
Interieurarchitect Veronique Lambrechts