Interieur - Keuken

Moderne keukens in 2015: dit zijn de trends

Benieuwd naar de keukentrends voor 2015? Wij zetten de meest in het oog springende designtrends voor moderne keukens voor je op een rijtje. Alvast één blijvertje spotten we voor dit jaar: de mix van traditionele elementen met modern design blijft onverwoestbaar.

Open voorraadkast

De tijd dat alle voorraden netjes achter kastdeuren verborgen zaten, is voorgoed voorbij. Tegenwoordig mag het allemaal gewoon zichtbaar zijn: conservenblikken, olijfolie, kruiden, verse groenten en fruit, … Je stapelt het op handige laadplanken, en klaar is kees. Bang voor wanorde in de keuken? Dat is wellicht een terechte vrees, zeker als je niet zo van het opgeruimde type bent. De oplossing? Opbergdozen en mandjes om alles netjes naast elkaar in te zetten. Met slimme opbergoplossingen verplicht je jezelf om alles steeds terug te plaatsen zoals je het gevonden hebt.

Slimme technologie in moderne keukens

We maken het ons graag zo makkelijk mogelijk in onze moderne keuken. En daar heb je tegenwoordig allerlei technologische snufjes voor. Denk maar aan de ingebouwde iPad. Altijd je favoriete recepten bij de hand, rechtstreeks de boodschappen online bestellen of tijdens het koken gezellig skypen met je beste vriendin: hoe gemakkelijk wil je het?

Ook slimme kranen zijn een opkomende trend. Een kraan die meteen kokend water laat stromen, is bijzonder handig tijdens het koken. Even snel een pan pasta koken: met een slimme kraan gaat het écht dubbel zo snel.

Mix van traditionele en moderne elementen

Een trend die al een tijdje meegaat en ook in 2015 niet van het toneel verdwijnt, is de eclectische mix van oud en nieuw in de keuken. Zo zie je dat er gekozen wordt voor oerdegelijke kasten, in combinatie met een modern kookeiland in het midden van de ruimte. Ook met keukenverlichting kun je beide kanten opgaan. Een antieke luchter boven de design keukentafel, of ingebouwde spotjes om je retro-fornuis te verlichten: het beste van de keukentraditie combineren we dit jaar nog steeds met de modernste designstukken.

Schoolbord in moderne keukens

Boodschappenlijstjes, afspraken die niet vergeten mogen worden, een recept dat je zeker nog moet opzoeken … In 2015 schrijf je het op je schoolbord. Zo’n handig en tegelijkertijd speels element mag dit jaar niet ontbreken in moderne keukens. Ook leuk om in te zetten als menubord wanneer je hongerige vrienden over de vloer krijgt!

20/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Overnachten in een zwevende woning aan de Australische kust
Volgende artikel
Je huis printen in 3D? In China kan het al!