Interieur - Keuken

Welk materiaal kiezen voor de spoelbak in je keuken?

Materiaal spoeltafel keuken kiezen

De spoelbak in je keuken moet tegen een stootje kunnen. En liefst ook passen bij de rest van je keukendesign. Geen idee welk materiaal je moet kiezen als je beide elementen wil combineren? Wij helpen je graag een handje.

Keukenspoelbak in onderhoudsvriendelijk materiaal

Er is nog een derde, doorslaggevend criterium waaraan de spoelbak in je keuken moet voldoen en dat is onderhoudsgemak. Weinig keukenelementen krijgen het zo hard te verduren als de spoelbak: je wast er dagelijks potten, pannen, bestek en andere spullen in af. Spullen die vuilresten achterlaten, die je natuurlijk het liefst snel en makkelijk verwijdert. Dat kan als je het materiaal voor je spoelbak slim kiest. Inox is op dat vlak een voltreffer: het geeft je keuken een cleane, moderne look én het laat zich makkelijk onderhouden.

Andere troeven van een spoelbak in inox:

  • Hittebestendig
  • Krasbestendig
  • Hygiënisch

Inox spoelbak keuken

Keramische spoelbak voor je keuken?

Materiaal spoeltafel keuken kiezenHet enige nadeel van inox is misschien dat het voor liefhebbers van verfijnde materialen net niet voldoet aan hun hoge esthetische eisen. Maar geen nood, zij kunnen nog altijd kiezen voor een keramische spoelbak. Keramiek ziet er elegant uit en laat zich verwerken tot allerlei designs, geschikt voor welke keukenstijl dan ook. Hou je van de landelijke keukenstijl en zoek je een spoelbak die daar perfect in past? Dan is een keramische spoelbak jouw ideale bondgenoot.

De budgetvriendelijke optie: kunststof

Is je budget beperkt maar wil je wél graag een uitgebreide kleurenkeuze? Laat je dan verrassen door de mogelijkheden van kunststof. Een spoelbak in kunststof is erg betaalbaar en past bij elke keukenstijl. Kunststof is bovendien hittebestendig en makkelijk te onderhouden. Nadeel is dan weer dat dit materiaal gevoelig is voor krassen en makkelijk verkleurt.

Kunststof spoelbak keuken

 

31/10/2016

Vragen en opmerkingen

T
Thomas

Wij kozen voor een keramische spoelbak. Dat is inderdaad esthetisch veel mooier dan inox, wat erg belangrijk was bij de keuze van onze keuken.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Landelijk wonen met een vinylvloer – dat kan best!
Volgende artikel
Zelf je badkamer samenstellen met D-motion