Interieur - Keuken

Le Creuset stoofpannen en kookgerei

Met Le Creuset kookgerei is het niet moeilijk om uit te pakken met jouw kookkunsten. Gietijzeren stoofpannen, fluitketels in email, tajines, potten uit aardewerk, pannen uit gesmeed aluminium, kookaccessoires…. Het gamma kookgerei van Le Creuset is rijk en gevarieerd. Zo wordt het bereiden van gerechten, gaande van het voorgerecht tot het dessert, een waar plezier!

 

Le Creuset stoofpannen, het verhaal

In 1925 beslisten de twee Belgische industriëlen Armand Desaegher (een specialist in gietijzer) en Octave Aubecq (specialist in email) om een fabriek op te richten om gietijzeren kookgerei te maken. Het merk Le Creuset is geboren en de eerste gietijzeren braadpan ziet het daglicht. In tegenstelling tot zijn concurrenten, vernieuwt Le Creuset het gietijzeren kookgerei door aantrekkelijke en revolutionaire nieuwe stijlen en producten op de markt te brengen. De originaliteit van het merk zit vooral in de nieuwe emailkleuren. In de loop der jaren blijft Le Creuset innovatief en ontwerpt het merk steeds nieuwe modellen. Klassieke le creuset stoofpannen, rond of ovaal van vorm, de ‘doufeu’ pannen, confituurpotten, fonduestellen, multifunctionele braadpannen, aardewerken potten, le creuset fluitketels in email, mini braadpannen… de producten van Le Creuset kennen een ongelooflijk internationaal succes.

De waarden van Le Creuset

De gietijzeren producten van Le Creuset zijn van een uitzonderlijke kwaliteit met levenslange garantie! Om dit kwalitatief engagement te verzekeren, stelt het merk alles in het werk om haar klanten het allerbeste voor te schotelen. Daarom maakt Le Creuset er een erezaak van om de volgende zes fundamentele waarden te respecteren:

  • Origineel: wanneer je gietijzeren kookgerief van Le Creuset koopt, dan schaf je jou een uniek stuk aan! Elke Le Creuset grillpan of Le Creuset kookpot komt uit een unieke mal. Bovendien wordt elk stuk met de hand geëmailleerd en nadien nauwkeurig gecontroleerd door de experts van Le Creuset.
  • Tijdloos design: met hun sobere vormgeving, doorstaat het Le Creuset kookgerei probleemloos de tand des tijds.
  • Milieuvriendelijk: Le Creuset kookgerei wordt niet enkel vervaardigd uit duurzaam materiaal dat 100% recycleerbaar is, het gietijzer neemt de warmte op en geeft ze langzaam weer af.
  • Evenwicht: het gietijzer garandeert een zachte en een homogene verdeling van de warmte. Bovendien absorbeert het materiaal geen geuren en aroma’s en zorgt het voor een uitstekende kwaliteit van de voedingstoffen en de smaak.
  • Essentieel: de Le Creuset kookpotten uit gietijzer kan je gebruiken op alle warmtebronnen, ook met inductiekookplaten. Stoven, grillen, braden,… allemaal mogelijk!
  • Kleurrijk : er zal altijd een kleur zijn uit het Le Creuset gamma die bij jouw interieur past.

Het Le creuset gamma

Naast gietijzeren braadpannen, heeft Le Creuset ook ander kookgerei in haar gamma, met materialen aangepast aan elke bereidingswijze en elke cuisson. Gesmeed aluminium, aardewerk, inox, silicone, hout en textiel, allemaal mogelijk.

Le Creuset maakt het verschil door hoogwaardige materialen, design en gebruiksvriendelijkheid met elkaar te combineren. Het kookgerei van Le Creuset is mooi én functioneel en beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsnormen. Een eenvoudige familiemaaltijd of een diner bij kaarslicht, de Le Creuset collectie is er voor elke tafel en elke gelegenheid!

 

09/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Leuke badkamer ontwerpen voor kinderen
Volgende artikel
Jouw droomhuis kopen, de verschillende stappen