Interieur - Keuken

Landelijke keukens, wonen met rustieke charme

Landelijke keukens zijn het hoogtepunt van rustiek wonen op het platteland. iWonen verzamelt enkele inspirerende interieur tips!

Kookvuren voor landelijke keukens

Een authentiek gasfornuis in de stijl van Aga, Boretti of Falcon mag niet ontbreken in een rustieke keuken, net zoals een retro oven. En, vergeet je collectie koperen pannen niet op te hangen boven je kookvuur!

 

Keukenkasten

Rondom dit retro gasfornuis komen uiteraard de keukenkasten. We gaan niet voor cleane gelakte of strakke keukenfronten. Neen, hout en warme materialen zijn troef in een rustiek interieur! Zeker inlandse houtsoorten als eik komen mooi tot hun recht in een rustieke keuken. Leuke interieur tip? Oude, houten kastdeuren recupereren als kastdeurtjes. Combineer dit met een keukenblad uit terrazzo granito en je landelijke keuken is helemaal in!

 

De eerste keuken uit de reeks is van ontwerper Dirk Cousaert.

Keukenvloer

Hout is troef in de landelijke keuken, ook op de vloeren. Een eiken parketvloer creëert ongetwijfeld meer sfeer in de keuken. Kies je toch liever voor een onderhoudsvriendelijke vloer? Dan behoren charmante cementtegels, rustieke boomse tegels of een arduinen vloer tot de mogelijkheden. Ook leuk zijn vloertegels in een zwart-wit dambordpatroon.

 

Spoelbak

De ideale spoelbak voor een landelijke keuken is groot en robuust. Een grote arduinen bak of een massieve bak uit wit porselein zijn hiervan de perfecte voorbeelden. Dit is niet enkel mooi, maar ook praktisch!

 

Keukentafel

Nog op zoek naar de perfecte keukentafel? Heel mooi is een lange houten tafel met een zitbank of een ronde antieke tafel. Ook een oude werkbank die centraal in de keuken geplaatst is, geeft meteen extra charme!

 

 

 

28/01/2013

Vragen en opmerkingen

DC
dirk cousaert

ik zag een foto op pinterest verschijnen gepind van op jullie site
een keuken tegen ruwe muur
is deze foto van onze site gehaald of ergens anders
alvast bedankt voor info

  IT
  Iwonen Team

  Beste Dirk,

  indien u ons kan vertellen om welke foto het gaat, kunnen wij u allicht vertellen van waar deze afkomstig is.

  Mvg,

  het iWonen team

  IT
  Iwonen Team

  Beste Dirk,

  onze reporter heeft de foto van Pinterest gehaald. We willen echter wel een verwijzing maken naar u zodat onze bezoekers weten dat die specifieke keuken door u ontworpen is.

  Mvg,

  het iWonen team

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Open spaces, voor licht en transparant wonen
Volgende artikel
De perfecte mini koelkast voor jouw mini bar!