Interieur - Keuken

De landelijke keuken van je dromen: decoratietips van de specialist

Landelijke keuken inrichten

Hou je van de typisch Britse cottagestijl en wil je die doortrekken naar het interieur van je woonkamer, badkamer of keuken? Met deze decoratietips creëer je een landelijke keuken die uitnodigt tot urenlang aperitieven, lekker koken en fijne gesprekken voeren …

Weg kastdeurtjes!

Neen, je hoeft natuurlijk niet alle kastdeuren uit je keuken te verwijderen. Sommige spulletjes horen achter gesloten deuren te staan, omdat het uitzicht anders simpelweg te rommelig wordt. Maar enkele open kasten staan altijd mooi in een landelijke keuken. Zeker als je ze mooi decoreert, bijvoorbeeld met een vintage koffiemolen of een reeks doorzichtige potten voor suiker, pasta, rijst, … Ook een kruidenrekje hoort absoluut thuis in jouw cottagekeuken!

Bloemenprints in de landelijke keuken

Keuken bloemenprintElk interieur dat een landelijke stijl ademt, kan niet zonder een knipoog naar het platteland. En hoe werk je die beter uit dan met florale accessoires? Het kan zo eenvoudig zijn als een vers boeket bloemen midden op de keukentafel. Maar ook gordijnen, placemats of een tafellaken met bloemenprint geven je landelijke keuken die plattelandstouch.

Rustieke keuken inrichtenHouten vloer in je landelijke keuken

Hout kan niet genoeg geroemd worden om zijn vele positieve eigenschappen. Wie kan er weerstaan aan de uitstraling van een gave, perfect geboende parketvloer in huis? Wij alvast niet. Kies voor houten accenten in je landelijke keuken: houten decoratiepanelen met groeven, een stevige houten tafel waar véél volk aan kan plaatsnemen, houten zonneluikjes tegen de ramen, … Hout brengt warmte en charme: precies waar een landelijke keuken nood aan heeft.

Tip: ook in een landelijke badkamer zorgt hout voor een elegante look.

De juiste kleuren

Wees niet te spaarzaam met kleuraccenten. De landelijke stijl moet het hebben van zachte pastelkleuren, maar ook de klassieke combinatie van rood en wit misstaat niet. En wil je het cottagevoel helemaal tot leven wekken in je landelijke keuken, dan mogen de beroemde Gingham-ruitjes niet ontbreken.

Landelijke keuken

 

25/10/2016

Vragen en opmerkingen

J
Joanne

Ziet er mooi uit zo’n landelijke keuken met veel hout erin verwerkt. Tegenwoordig zijn keukens zo modern en kitsch, echt hout komt nauwelijks meer voor.

H
Herlinde

Ook wij kozen voor een landelijke keuken. Tijdloos en klassiek, maar nooit uit de mode!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De verschillende legpatronen voor losliggende vinyltegels
Volgende artikel
Winter is coming: 5 winteruur-tips