Interieur - Keuken

Laat je niet beknotten door je kleine keuken. Enkele hacks!

kleine keuken

Ook al ben je geen Grote Kok (of zelfs geen kleine), dan nog breng je heel wat tijd door in de keuken. Een mens moet toch eten, en je kunt niet elke dag op restaurant. Dan wil je je keukenflow niet laten verpesten door een werkblad waar je nog geen A4’tje op kwijt kunt omdat het propvol staat met kruiden-die-je-misschien-ooit-eens-nodig-zou-kunnen-hebben, of door een eettafel waarvan je de hoek om de haverklap in je zij voelt porren. Met andere woorden: je hebt ruimte nodig, ook (of liever: vooral) in een kleine keuken. Enkele tips. En nee, je hoeft er helemaal geen muren voor uit te breken.

Haal het maximum uit je kastjes

Als je een kleine keuken hebt, kun je niet zo gek veel kanten uit met je kastjes. De kans is groot dat je met kleine ruimte-overschotjes zit, omdat je schabben iets te hoog zijn voor wat je erin wil bewaren. De handige Harry’s kunnen zich dan wagen aan minilades, waarin je bijvoorbeeld je tafellakens en placemats kunt bewaren. Maar als je niet met rails en schroeven in de weer wil, zijn ijsdozen een mooi alternatief. Vul ze met spullen die je niet dagelijks nodig hebt (die ‘zondagse’ tafellakens zijn een mooi voorbeeld), zet ze onderaan in de kast en stapel de rest van je keukenitems er gewoon bovenop.

kleine keuken

Inklaptafels voor een kleine keuken

De meeste mensen koken én eten in hun keuken. Maar voor die twee hoofdactiviteiten heb je natuurlijk niet dezelfde delen van de ruimte nodig. Terwijl je kokkerelt, staat de keukentafel vaak gewoon in de weg. Een inklaptafel biedt soelaas. Als je kiest voor krukjes in plaats van zware stoelen met dito rugleuning, kun je ze gewoon onder je toegeklapte tafel tegen de muur schuiven voor extra plaatswinst.

kleine keuken

Op een rollend eiland

Staat het idee van een kookeiland je wel aan, maar heb je geen plaats voor zo’n permanent meubel in het midden van je keuken? Dan is een rollend eiland misschien iets voor jou. In deze keukenblok op wieltjes kun je bijvoorbeeld je kookpotten bewaren, terwijl je de bovenkant gebruikt om je groentes op te snijden. Klaar met koken en eten? Dan rol je het ding simpelweg aan de kant (of onder de eettafel), zodat je weer vrijuit kunt bewegen in je kleine keuken.

 

 

09/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe moet ik een muur bepleisteren (plamuren)?
Volgende artikel
Je grote koffers bewaren: laat ze ook thuis dienstdoen!