Interieur - Keuken

Het kookeiland: leven, eten en genieten

kookeiland keukeneiland

Op zoek naar een trendy en praktische keuken? Zoek niet langer: het keukeneiland biedt de ultieme combinatie. Het kookeiland is niet alleen multifunctioneel maar geeft je keuken ook een extra gezellige touch!

Voor hobbykoks en designliefhebbers

Het kookeiland is de laatste jaren niet alleen populair geworden bij fervente hobbykoks, ook bij de interieurliefhebbers gooit het hoge ogen. Met een kookeiland maak je van de keuken een echte leefruimte. Het zorgt voor een knusse kamer waarin de kok in de richting van zijn gezelschap staat te koken. Een keuken wordt dus niet alleen gebruikt om te koken, maar ook om met vrienden en familie te praten. Richt daarom het eiland in als bar. Plaats hippe barkrukken naast je eiland en geniet van een lekker glas wijn.

Kookeiland

Opberg- en werkruimte

Heb je veel potten en pannen en heb je altijd moeite met opbergen? Geen nood, want een keukeneiland biedt veel opbergruimte. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je keukengereedschap aan een rekje te hangen boven het eiland. Maak eventueel gebruik van een zwevende kast. Een andere mogelijkheid is om een koelkast of microgolfoven in te bouwen. Bovendien creëert het kookeiland veel extra werkruimte. Aangezien je het kookeiland via verschillende hoeken kunt bereiken, sta je elkaar niet snel in de weg.

Ergonomische keuken

Nog een troef van een kookeiland is dat het de ergonomie van de keukenopstelling verhoogt. Het zorgt er namelijk voor dat je minder afstand hoeft af te leggen tussen de verschillende keukenzones. Je maaltijd is dus nóg sneller klaar.

Keuken met een kookeiland

Voorwaarden kookeiland

Aan de plaatsing van een kookeiland zijn ook voorwaarden verbonden. Zo moet je over voldoende ruimte beschikken. Het is namelijk de bedoeling dat je rond het kookeiland kunt lopen.

Het middelpunt van je designkeuken

De eilanden zijn beschikbaar in verschillende kleuren, vormen, maten en materialen. Ze passen dus bij elke keuken en kunnen er gemakkelijk in geïntegreerd worden. Een kookeiland hoort dus ook in jouw keuken thuis!

kookeiland

 

11/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je badkamer inrichten als leefruimte met een kastwand
Volgende artikel
Waarom onderhoud van je ventilatiesysteem écht nodig is