Interieur - Keuken

Stress bij het kiezen van een oven? Kies de 3-in-1-oplossing.

3-in-1-oven

Sta je op het punt een oven of microgolfoven aan te schaffen, maar weet je niet wat kiezen? Heteluchtoven, stoomoven, microgolf, …. Waarom niet allemaal? De 3-in-1-oven bespaart je heel wat keuzestress en tijd. We lijsten even op.

De 3-in-1-oven is een aanwinst

Een oven die je de mogelijkheid geeft om te stomen, te bakken of snel iets klaar te maken is een aanwinst in je keuken.  Door 3 ovens in 1, bespaar je veel tijd en ruimte.

De stoomoven biedt je de mogelijkheid zeer gezond te komen. Door voeding te stomen blijven alle vitaminen behouden. Groenten bijvoorbeeld krijgen meer textuur en smaak. Bovendien blijft de voedingswaarde behouden.

Een heteluchtoven. Als koken je hobby is of geniet je ervan om heerlijke gerechten op tafel te zetten, dan heb je meer nodig dan enkel een stoomoven. De heteluchtoven blaast via een ventilator hete lucht in de oven, maar zeer gelijkmatig. Hierdoor verloopt het bak- of garingsproces zeer consistent. Het grote voordeel is ook dat je op verschillend lagen kunt bakken, aangezien het overal even warm is. Er komt ook geen vocht vrij, in tegenstelling tot een klassieke oven.

Door de microgolfoven te gebruiken in combinatie met de heteluchtoven kun je heel wat gerechten maken vanwaar je normaal gesproken zou denken dat een microgolfoven niet geschikt is: taarten, rosbief, cakejes, …

Tip: Doordat je veel gebruik zal maken van je 3-in-1-oven is het handig een pyrolyse-oven te kiezen. Deze oven reinigt zichzelf met één druk op de knop. De temperatuur wordt in een supersnel tempo opgedreven tot 500 °C, zodat vet en ander vuil tot as verschrompelen. Je hoeft dus niet met chemische middelen aan de slag.

29/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wonen in een buurt die je op het lijf geschreven is!
Volgende artikel
Vervangt de metselrobot binnenkort bouwvakkers?