Interieur - Keuken

Keukentrends: kranen en spoeltafels met eigen karakter

De moderne keuken lijkt steeds meer op een leefkeuken. Een keuken en woonkamer die samen één worden. In deze centrale plaats vragen ook basiselementen zoals kranen en spoeltafels om een eigen karakter en design.

Keukentrends in de leefkeuken

Onze keuken, waar we vroeger louter kookten en onze maaltijd deelden, groeit elke dag sterker tot een ontmoetingsplek die deel uitmaakt van ons dagelijks leven. De keuken is gegroeid tot een werkelijke leefkeuken. Dat wil ook zeggen dat functionele basiselementen zoals kranen en spoeltafels niet langer verstopt zijn in de keuken. Hierdoor verdienen ook deze een eigen karakter en design. Van organische en ronde vormen, tot een veelheid van kleuren om het juiste contrast te vormen met het interieur.

Spoeltafel met organische vormen

De spoeltafel is niet langer beperkt in zijn design. Verfijnde organische vormen doen een intrede in diverse materialen. De spoeltafel wordt ontworpen met een vloeiende lijn en oog voor detail. De spoeltafel hoeft zich niet meer te verstoppen. Door de diverse keuzemogelijkheden is er een spoeltafel voor elke keukenstijl.

De nieuwe trend stelt dat we niet meer wachten op koele, scherpe lijnen. Een ronde vormgeving is welkom doorheen het hele huis. Organische vormen zijn namelijk heel uitnodigend en maken een ontwerp elegant en toegankelijk. Rondingen zorgen voor de nodige finesse in de keuken.

Multifunctionele spoeltafels

Steeds meer spoelbakken worden omgetoverd tot multifunctionele spoeltafels. Ze zijn aangepast aan het alledaagse leven. Met een aangename en tijdloze look is de spoeltafel in elke keuken thuis. Uitgerust met een afgietbakje en groeven in het afdruiprooster. Deze groeven zorgen voor een optimale verluchting en droging van het vaatgoed.

Flexibele en veelzijdige keukenkranen

Niet enkel de spoelbak krijgt karkater en design, ook de keukenkranen krijgen een eigen stijl. We gebruiken de keukenkraan tot 19 keer per dag, dat vraagt om voldoende bewegingsvrijheid, gebruiksgemak, een mooi design en een duurzaam ontwerp.

Inspiratie & foto’s: facq

14/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe een vloer egaliseren?
Volgende artikel
DIY: Zelf een zomerse hangmat maken