Interieur - Keuken

Meer ruimte dan je denkt: efficiënt je keuken organiseren doe je zo!

Keuken organiseren

Koken is doorgaans een leuke en ontspannende bezigheid. Een rommelige keuken gooit soms echter roet in het eten. Tussen de groentjes snijden, in de potten roeren en het eten afkruiden, ontstaat er maar al te vaak chaos. In een keuken met veel opbergruimte, kun je makkelijk orde creëren door alles netjes op te bergen. Omdat dat in een kleine keuken soms een enorme uitdaging is, bestaan er enkele eenvoudige trucjes om meer uit je keukeninrichting te halen dan je ooit voor mogelijk achtte.

Losse ingrediënten en kruiden

Rondslingerende spullen zoals kruiden zijn de grote boosdoener voor al wie van orde houdt. Zo laat je orde zegenvieren:

  1. Verzamel je kruiden in potjes met een magneetdeksel. Kleef ze op de koelkast en bespaar heel wat ruimte op het aanrecht.
  2. Installeer smalle rekjes aan de binnenkant van je kastdeuren om kleine spullen in op te bergen.
  3. Verzamel losse ingrediënten zoals noten, thee, ontbijtgranen of spaghetti in glazen potten en voorzie ze van een label. Ordelijk én mooi!

Potten en pannen als decoratie

De lage kasten en schuiven onderaan het aanrecht zijn erg geschikt voor potten en pannen. Heb je meer potten dan plaats, spring dan creatief om met je ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een ijzeren staaf met haakjes aan de muur bevestigen waar je dan potten met een handvat kunt aanhangen. Of hang een rek aan het plafond waar je alles aanhaakt. Zo wordt je keukengerief deel van je interieur. Van een originele blikvanger gesproken!

De gootsteen als snijplank

Heb je er weleens bij stilgestaan dat je spoeltafel onnodig veel ruimte inneemt wanneer je ze niet gebruikt? Heel vervelend als je maar weinig werkruimte hebt en een uitgebreid maal wil voorbereiden. De oplossing? Een grote snijplank die je over de spoelbak past. Niet alleen maak je zo komaf met verloren ruimte, het vocht dat fruit en groenten verliezen wordt zo ook netjes opgevangen.

Keuken-organiseren-2 Keuken-organiseren-1

De keuken organiseren? Nu is het aan jou!

Toegegeven: potten en pannen, deksels en schalen, glazen en flessen, … alles in de keuken heeft andere vormen en maten. Het blijft ongetwijfeld een beetje puzzelen, maar met deze trucjes tover je de keuken tenminste om in een georganiseerde chaos!

 

23/01/2017

Vragen en opmerkingen

N
Naomi

Ik heb een hele kleine keuken, dus je gootsteen als snijplank is er een die me enorm aanspreekt. Bedankt voor de tips!

S
Sabina

Waar is nu zo’n wand met ophangmogelijkheden (zie foto) nu te koop? De inspiraties zijn geweldig van jullie post…nu nog eens vermelding waar bijv te halen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Balkon: inspiratie en ideeën
Volgende artikel
Je keuken schoonmaken? 5 milieuvriendelijke producten