Interieur - Keuken

Handige spoelbakken: een vereiste in elke keuken

spoelbakken Keramiek_Subwas_VilleroyBoch

De spoelbakken in je keuken gebruik je dagelijks. Je hebt ze nodig om de vaat te doen, om groenten te wassen, om je aardappelen af te gieten, … Het is dus heel belangrijk dat ze gebruiksvriendelijk zijn en dat je ze eenvoudig kunt reinigen. Daarnaast moeten ze ook bij de look van je keuken passen. Wij zetten alvast enkele soorten spoelbakken op een rijtje.

Spoelbakken in diverse materialen

Spoelbakken vind je in verschillende maten en materialen terug. De meeste worden vervaardigd uit keramiek, inox of fragranit.

Keramiek

Het grote voordeel van keramische spoeltafels is dat ze bestand zijn tegen hete kookpotten. Daarnaast is keramiek kras- en schokbestendig, waardoor ze jarenlang hun mooie uitstraling behouden. Bovendien vergen keramische spoelbakken weinig onderhoud en zijn ze in verschillende kleuren verkrijgbaar.

spoelbakken Keramiek_Subwas_VilleroyBoch

Inox

Inox bestaat uit nikkel en chroom en past uitstekend bij moderne, industriële woningen. Bovendien passen spoelbakken in inox heel goed bij keukenbladen in composiet. Andere voordelen zijn dat deze spoelbakken heel hoge temperaturen aankunnen en dat ze schokken opvangen. Verder is inox niet poreus, waardoor je het materiaal heel makkelijk proper kunt houden. Als je spoelbakken na jarenlange trouwe dienst uiteindelijk aan vervanging toe zijn, kun je ze makkelijk recycleren.

Fragranit

Fragranit is een uniek materiaal dat bestaat uit 80 procent kwarts en 20 procent acryl. Net als keramiek en inox kan het relatief hoge temperaturen aan. Fragranit is trouwens krasbestendig en zorgt voor een comfortabel gevoel aan je handen tijdens het afwassen.

spoelbakken

Kies een bijpassende kraan

Bij spoelbakken horen natuurlijk bijpassende kranen. Alles hangt af van je persoonlijke smaak. Voor een optimaal gebruiksgemak kies je het best voor een kraan met uitrekbare sproeier. Op die manier kun je overal bij. Daarnaast is een eengreepsmengkraan het makkelijkst, omdat je sneller de gewenste temperatuur bereikt.

 

01/04/2016

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Comment créer un intérieur minimaliste en 5 étapes ?
Volgende artikel
Gordijnen zijn out. Kleed je ramen aan met stores!