Interieur - Keuken

Glazen spatwand in de keuken: WE LOVE IT!

glazen spatwand in de keuken

Gemors opvangen tijdens het koken? En dat op een strakke en luxueuze manier? Een glazen spatwand in de keuken is net wat je zoekt. Naast die strakke en luxueuze uitstraling zijn dit dé troeven van een glazen achterwand.

Kleurrijk of sober: alles kan

Glazen achterwanden zijn verkrijgbaar in ontelbaar verschillende kleuren.

Glazen spatwanden vind je in alle mogelijke kleuren. Kies een kleur die naadloos past bij de rest van je keuken. Of durf net voor een meer opvallende tint te kiezen. Behoud je liever de look van jouw keukenmuur? Kies dan voor een transparante achterwand zodat jouw muur volledig geïntegreerd blijft, maar tegelijk beschermd is tegen spatjes.

glazen spatwand in de keuken
Door een transparante spatwand blijft de keukenmuur zichtbaar en is die beschermd tegen vlekken en spatten.

Opgelet: gewoon glas heeft van nature een groene schijn. De gekozen kleur kan er daardoor iets anders uitzien. Voor perfect heldere kleuren doe je het best beroep op kristalglas.

Eenvoudig in onderhoud

Ook qua onderhoud zit je goed met een glazen spatwand in de keuken. De wand is glad en heeft geen voegen waardoor je spatten in een handomdraai verwijdert. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat vlekken net iets sneller zichtbaar zijn op een glazen achterwand. Je zult dus vaker, maar wel minder hard moeten schrobben.

Tip: meer inspiratie voor je spatwand vind je hier.

Glas doet groeien

Glazen spatwanden hebben nog een extra meerwaarde, vooral bij kleine keukens. Het glas weerspiegelt namelijk het licht waardoor jouw keuken groter lijkt. Beschik je al over een open en ruime keuken? Dan is mat satijnglas de ideale aanvulling voor je interieur!

weerspiegeling in glazen achterwand.
De glazen spatwand weerspiegelt het licht waardoor je keukenruimte groter gaat ogen.

Veiligheid boven alles

Safety first, ook in de keuken. Ga daarom voor thermisch gehard glas dat vijf tot zes keer sterker is dan niet-gehard glas. Dit glas weet prima te weerstaan aan de helse temperaturen van het fornuis.

Flexibel in plaatsing

Keukentoestellen kunnen helaas niet zonder… elektriciteit, juist! Stopcontacten in de keuken zijn daarom een absolute must. Stopcontacten naadloos integreren in de spatwand is echter een minutieus werkje. Daar komt de gespecialiseerde vakman ten hulp. Zo worden jouw stopcontacten of keukenlichtjes perfect omarmd door de glazen spatwand.

01/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
kruipkelder of volwaardige kelder: kies verstandig dankzij deze tips
Volgende artikel
Stijl je wasplaats: zo kijk je ernaar uit om de was te doen