Interieur - Keuken

GESPOT – De keukentrends voor 2014 op Batibouw

2013 was het jaar van de hobbykok. De keuken werd opnieuw het kloppend hart van het huis met trends als leefkeukens, praktische kookeilanden, enzovoort. De keukentrends blijven zich in 2014 opstapelen en op Batibouw kunnen we er al enkele ontdekken.

Gebruiksgenot en gebruiksgemak staan daarbij voorop en merken als Bosch en Beko hebben de voortrekkersrol op zich genomen.

Flexibel koken dankzij uitbreidbare kookeilanden en -platen

De kookmicrobe heeft een groot deel van de Belgen gebeten en dat is ook de keukenfabrikanten niet ontgaan. Beko stelt dit jaar het flexibel kookeiland voor. Een kookeiland dat je makkelijk kan uitbreiden wat betreft de oppervlakte. Uitschuifbare werk- en tafelbladen zorgen ervoor dat je extra ruimte het om je creatief uit te leven in de keuken.

En het wordt nog beter: ook de nieuwe generatie kookplaten kunnen uitgebreid worden! Zo kan je twee inductiezones samenvoegen waardoor je grotere potten en pannen energiezuinig kan verwarmen.

Zelfreinigende en energiezuinige keukentoestellen

Hier hebben we met z’n allen al jaren op zitten wachten! De keukenfabrikanten hebben immers ook een antwoord klaar voor het minst leuke deel van een avondje koken: de opkuis.

Zo introduceert Beko onder andere een dampkap met zelfreinigende technologie welke voorzien is van een anti-fingerprint behandeling . De Beko ovens worden dan weer behandeld met de nano-bekledingstechnologie die ervoor zorgt dat het glas van de ovens vuilafstotend wordt. De pyrolyse-oven ten slotte gaat zelf de hardnekkigste vetvlekken tegemoet.

En stop je alle vaat in de vaatwasser ? Dan kan je op Batibouw zowel stille als energiezuinige vaatwassers ontdekken. Beko speelt zowel op geluidsvervuiling als energieverbruik. Zo investeren ze sterk in ‘sound design’ wat bepaalde Beko vaatwassers tot 4x stiller maakt. Bosch introduceert dan weer een superzuinige vaatwasser; tot -10% van het laagste energieverbruik in de beste energie-efficientiëklasse A+++.

Retro baby! Koken zoals in grootmoeders tijd

Iets wat we eigenlijk vorig jaar al opmerkten maar nu eens zo hard opvalt, is de retro trend. In zowat ieder paleis wordt er wel een knipoog gemaakt naar de retrostijl; de ene al wat opvallender als de andere. Zo zijn we al even fan van de SMEG koelkasten met een hele funky retro vibe. Dit jaar mochten we echter ook van dichtbij kennis maken met de SMEG Fiat 500 frigo. De 500 frigo bestaat uit de voorkant van de 500 waar onder de ‘motorkap’ een koelgedeelte voorzien is.

Daarnaast zagen we bij verschillende stands ook de retro fornuizen opduiken. Zo kan je terug koken zoals in grootmoeders tijd. Maar dan wel met de meest moderne snufjes. Zo zagen we zelfs retro fornuizen met inductieplaten. En om volledig in de retro stijl te blijven, bieden diverse fabrikanten ook de mogelijkheid een bijpassende retro dampkap te plaatsen.

Ten slotte zagen we op de stand van Jones Living enkele zeer hippe modellen waaronder dit retro fornuis, voorzien van de Union Jack.

Welke trends zijn echt iets voor jou of welke andere trends heb jij nog gespot? Laat het ons zeker weten op onze Facebookpagina!

25/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tipi: een prachtige design boekenkast of is het een bureau?
Volgende artikel
5 upcycling-ideeën voor babymeubels