Interieur - Keuken

Eethoek in een kleine keuken: tips

Eethoek kleine keuken

Appartementen worden almaar kleiner. Misschien is jouw huisje ook aan de krappe kant? Het is niet fijn wanneer je maar dertig centimeter vrije ruimte hebt aan weerszijden van je bed, maar een te kleine keuken is minstens even vervelend. Lees verder en ontdek hoe je van een kleine keuken toch een praktische ruimte – mét eethoek – maakt.

Ruimte uitsparen dankzij een eethoekje

Hoe minder ruimte je ter beschikking hebt, hoe slimmer je ermee moet omspringen. Dat is zo in grote steden – waar geen vierkante meter onbenut blijft – en dat is zo in je keuken. De kunst bestaat er dus in om je meubilair multifunctioneel te maken. Kies bijvoorbeeld voor een tafel die je kunt gebruiken als keukenwerkblad en als eettafel. Zo win je niet alleen ruimte, maar hoef je ook minder potten en pannen te verplaatsen tussen het aanrecht en de eettafel.

Welke eettafel in een kleine keuken?

  • Heb je in je kleine keuken toch plaats voor een heuse eettafel? Dan kies je het best voor een smalle en hoge tafel met barkrukken.
  • In een vierkante ruimte gaat de voorkeur naar een kleine ronde of vierkante tafel. Die verplaats je makkelijker. Combineer met lichte, stapelbare stoelen.
  • Ook een opvouwbare of inklapbare eettafel behoort tot de mogelijkheden in een kleine keuken. Er bestaan zelfs tafels die je eenvoudigweg uit de muur kunt klappen of schuiven.
  • Is je keuken uitgerust met een toog of verhoogd werkblad? Dan kun je er met barkrukken ook een eethoek van maken.

Kleine keuken inrichten

Praktische tips

  • Kies zo veel mogelijk voor wandkasten en bovenkastjes.
  • Kasten met schuifdeuren hinderen je minder in een kleine keuken.
  • Witte muren en kasten en spiegels doen de ruimte groter lijken.
  • Heb je nog een vrije wand over? Bevestig er smalle, zwevende wandplanken Die zijn ideaal voor droge voedingswaren, glazen en andere spullen.

 

09/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De do’s en don’ts in badkamerverlichting
Volgende artikel
Trucs à savoir pour éviter le cambriolage (partie 1)