Interieur - Keuken

Een Cubex-keuken met de originele meubelgrepen van toen

De Cubex-keuken groeide in de jaren ’30 uit tot een begrip. Louis Herman De Koninck, de meest geavanceerde architect van het Belgische modernisme, creëerde eind jaren twintig de Cubex-meubels. Typerend aan deze meubels waren de verchroomde meubelgrepen en de basisafmeting van 60 cm. Vandaag diept Dauby deze meubelgrepen terug op uit de kelder…

Tijdloos design van de Cubex-keuken

De Cubex-keuken speelde een belangrijk rol in de geschiedenis van het Belgisch design. Deze modernistische keuken drukte lange tijd zijn stempel op de sector en stond synoniem voor een modulair systeem met een tijdloos design. De Cubex-keuken droeg zelfs bij aan de moderne keuken. Dit vooral door de talrijke compositiemogelijkheden en de mogelijkheid tot personalisatie.

Typerende Cubex-meubelgrepen

Je kon de Cubex-keuken herkennen aan de typische meubelgrepen en de basisafmeting van 60 cm. Het succes van de Cubex-keuken hield decennialang aan, maar helaas zette de firma Van De Ven de activiteiten stop in de jaren zestig. Geen getreur, Pure heeft de meubelgrepen van de Cubex-keuken nieuw leven ingeblazen. Ze worden terug op een authentieke manier vervaardigd en met de hand afgewerkt.

Nieuw leven voor de Cubex-meubelgrepen

De uitvoering van de Cubex-meubelgrepen is niet langer verchroomd. In het Pure-gamma worden deze authentieke meubelgrepen vervaardigd uit verouderd ijzer en wit brons. Hierdoor krijgen de meubelgrepen een warme uitstraling en dankzij de retro look (mede door hun verleden) geven deze meubelgrepen jouw keuken een uniek karakter.

13/03/2014

Vragen en opmerkingen

KV
Karel van den Bosch

Ik ben op zoek naar cubex handgrepen voor onze originele cubex keuken omdat de chrome er af is. Ik zou er 28 nodig hebben. Ons keuden dateert van rond de periode 1954 – 1955.
Kunt u ons helpen a.u.b.?

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Karel,

  Wij raden je aan om zeker eens langs te gaan bij lokale doe-het-zelfzaken zoals Gamma. Zij hebben vaak een relatief grote voorraad en kunnen je ongetwijfeld verder helpen. Ook bij een keukenbouwer langsgaan is altijd een goed idee.

  Vind je dan toch niet wat je zoekt? Schuim dan zeker eens het internet af!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
10 redenen waarom een minimalistisch interieur iets voor jou is
Volgende artikel
Een kunstwerk maken met jouw sterrenbeeld