Interieur - Keuken

Afwassen in stijl met deze design afdruiprekken

Afwassen… Weinigen doen het graag maar voor velen is het een kwalijk nood. Wie niet beschikt over een vaatwasmachine kan zijn borden altijd mee in bad nemen maar dat lijkt ons toch niet zo fijn. Wat we wel fijn vinden, zijn deze hippe droog- en afdruiprekjes voor de keuken!

Traditioneel plaatsen we het druiprekje altijd op het aanrecht, vlak naast de spoelbak. We vonden echter een beter én mooier idee: een druiprek vlak boven je spoelbak. Een druiprek boven de spoelbak is in de meeste keukens mogelijk en voegt een origineel element toe aan je keukeninrichting. Houten elementen zijn bovendien onmisbaar in het interieur van liefhebbers van landelijk wonen.

Je kan het heel simplistisch aanpakken met een plank waar je enkele sleuven in maakt of je kan aan de slag met een palet. Maar je kan het ook wat grootser aanpakken zoals in onderstaande voorbeelden.

Tuinieren door af te wassen

Multifunctionele afdruiprekjes maken afwassen hip! In plaats van het water op te vangen in een lekbak – wat uiteindelijk toch niet zo hygiënisch is – wordt het gelekte water hier opnieuw gebruikt om planten of kruiden te voeden. Geniaal, toch?

De makers van ‘Scolapianta’ ontwierpen hun afdruiprek vanuit de gedachte ‘less is more’. Simpel maar effectief!

Het Fluidity afdruiprek heeft een meer doorgedreven design. Het gelekte water wordt omgeleid naar een reservoir waar het de perfecte voedingsbodem vormt voor fleurige planten of bloemen.

Inception in je keuken

En dan nog dit… Het Inception droogrek is een kopie van de Manhattan skyline. We weten allemaal dat Manhattan zowat de mooiste skyline ter wereld heeft maar dat die skyline ook zou kunnen dien om onze afwas te drogen, dat had niemand zien aankomen…

Designer: Luca Nichetto

Afdruiprek, keuken inrichten, inrichting keuken, afdruiprek met lekbak,

Foto’s: Mark Lewis | Katrin Arens | Peter Henderson | Mathery Design Studio

 

13/03/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Je interieur op z’n paasbest met verrukkelijke paasdecoratie
Volgende artikel
Badkamer en slaapkamer herenigd