Interieur - Keuken

De mooiste spatwand in de keuken met metalen Pure tegels

Net als het werkblad, moet ook de spatwand in je keuken tegen een stootje kunnen. Houd hiermee rekening wanneer je het materiaal kiest voor je spatwand. Natuursteen, glas of composiet zijn opties, maar heb je al eens tegels overwogen? Die zijn hittebestendig, makkelijk in onderhoud en multi-inzetbaar. Kies je voor de Pure tegels van Dauby, dan kies je voor een combinatie van authenticiteit en comfort.

Een spatwand valt op in de keuken

Vaak zijn we nogal geneigd om de focus te leggen op keukenkasten, -toestellen en het werkblad wanneer we de keuken van onze dromen uitkiezen. Toch is ook de spatwand een blikvanger waaraan je onmogelijk voorbij kan gaan in de keuken.

De wand achter je fornuis moet tegen heel wat bestand zijn. Opspattend vet of kookvocht, waterdamp en misschien af en toe een verdwaalde spaghettisliert die aan de wand blijft plakken (er is namelijk een volkswijsheid die beweert dat dat dé manier is om te checken of je pasta al dente is – over de doeltreffendheid van die check spreken we ons liever niet uit). Je kiest dus best voor materiaal dat tegen een stootje kan en zich makkelijk laat onderhouden. Metalen tegels, bijvoorbeeld.

De Pure Tiles, ambachtelijk en authentiek

Wie op zoek is naar kwaliteit en degelijkheid, vindt zijn gading zeker in het assortiment Pure Tiles van Dauby. Dit zijn metalen tegels met een heel eigen look. Typerend is hun authentieke uitstraling. Die krijgen ze door de ambachtelijke manier waarop ze gemaakt worden. Hun ruwe vorm krijgen ze in een zandmal, en vervolgens worden ze met de hand verfijnd. Elke tegel is dus uniek.

De Pure tegels zijn er in verschillende uitvoeringen. De witbronzen versie schittert door het glanseffect van het metaal; dit past mooi in een chique en gesofistikeerd keukeninterieur. Voor een stoerdere look zijn de Pure tegels in verouderd ijzer een aanrader.

Deze tegels voor de spatwand in je keuken zijn makkelijk te onderhouden. Lees hier hoe eenvoudig het is om de Pure tegels hun natuurlijke glans te laten behouden.

20/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Verwen jezelf met een luxe inloopdouche in je badkamer
Volgende artikel
Batibouw 2015: deze thema’s staan in de kijker!