Interieur - Keuken

Composiet en staal: de keukenmaterialen van de toekomst

composiet en roestvrij staal in de keuken

Het werkblad verdient speciale aandacht als hét element dat je keuken verbindt. Dit mag je gerust letterlijk nemen. Alle belangrijke elementen zijn namelijk in een keukenblad geïntegreerd. De wasbak nestelt zich er comfortabel in, het fornuis zit erin verwerkt, je gebruikt het uiteraard om op te snijden én – er zijn zo van die dagen – te morsen. In het geval van een kookeiland eet en drink je zelfs aan het werkblad. Daarnaast zorgt een werkblad voor de figuurlijke samenhang van je keuken, omdat het bepalend is voor de look-and-feel van het geheel. Composiet en staal, dé materialen van de toekomst, spelen hierin een cruciale rol.

Creatief met composiet in de keuken

Het materiaal-in-opmars voor de keuken is composiet, een mengeling van kunststof en kleine deeltjes natuursteen die gebonden worden met hars. En die opmars is volledig terecht. Composiet verenigt namelijk al het goede van kunststof en natuursteen. Dit betekent bijvoorbeeld dat het honderd procent waterdicht is. Daarnaast is composiet hitte-, vlek- en krasbestendig (al raden de meeste fabrikanten toch een snijplankje aan om het blad nieuw te houden). Tot slot mag je ook ‘hygiënisch’ afvinken. Composiet is namelijk niet poreus, waardoor het niks opslorpt.

composiet spoelbak

Composiet: zoveel méér dan de natuursteen-look

composiet spoelbakMaar het oog wil én krijgt ook wat. Composiet is een vanzelfsprekende keuze voor wie van een natuurlijk uitzicht houdt, omdat het zo op natuursteen lijkt. Maar ook wie geen fan is van deze look kan door composiet verleid worden. Het materiaal is namelijk verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, inclusief glinstereffect. De keuze van je spoelbak kun je hierop afstemmen. De Cisterna is bijvoorbeeld een topper die je in onderbouw kunt plaatsen (onder het werkblad dus). Zo hou je je werkblad zo strak en gaaf mogelijk.

Roestvrij staal voor een schitterend effect

Glimmende keukens doen het tegenwoordig heel goed. Roestvrij staal kan daarom van jouw keuken een rasecht designstuk maken dat meteen in het oog springt. Een aanrecht van roestvrij staal biedt bovendien tal van voordelen: het is oerdegelijk, makkelijk schoon te houden en van nature hygiënisch. Je ziet: roestvrij staal hoort zeker niet alleen bij grootkeukens of hotels!

composiet en roestvrij staal in de keuken

 

12/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bouwgrond kopen: hoe groot moet je tuin zijn?
Volgende artikel
Je huis verkopen? 4 fouten die je moet vermijden