Interieur - Keuken

Batibouw keuken trends: Smullen in Paleis 11

Exotische geuren van pasta’s en rijstschotels verleiden ons naar Paleis 11 van Batibouw: hét keukenparadijs van de Heizel. Hier proeven we van hypertechnologische keukentechnieken, een pittige combinatie van duurzame materialen, vernieuwende designs, afgeronde hoeken én hier en daar een vleugje retro. Inspirerend Wonen is alvast helemaal weg van de Batibouw keukens!

Het kookeiland blijft hip

Er is geen enkele keukenfabrikant die het kookeiland niet introduceert. Dit verbaast ons natuurlijk niet. Een extra keukenblok zorgt voor extra functionaliteiten en is simpelweg zeer praktisch. Een nieuwigheid is ongetwijfeld de werkbladdampkap die ingebouwd wordt in het kookeiland. Dit biedt esthetisch meer mogelijkheden en het is gemakkelijker om de filter te poetsen. Het lijkt echter wel zo dat je na het koken de ingebouwde dampkap wel een kleine poetsbeurt moet geven. Hier en daar spotten we ook kookplaten op een rijtje in plaats van geplaatst in een vierkant. Handig!

Combinatie van materialen

De materialen die er dit jaar tussenuit springen zijn corian, cilestone en arduin. Ook glas als keukenblad is in trek. Dit lijkt misschien niet zo handig, maar oogt zeer mooi in een moderne keuken. Hout blijft nog steeds in trek, maar dan niet zozeer als materiaal voor de hele keuken, maar in combinatie met andere materialen. Zo gebruiken verschillende fabrikanten hout als deel van het keukenblad om aan te eten. Gootstenen zien we dan weer vaak terugkeren in hetzelfde materiaal als het keukenblad. Lekker strak!

Afgeronde hoeken

Het lijkt wel alsof rechte hoeken in de keuken zijn afgeschreven. Zowel kasten, frigo’s als kookeilanden als keukenbladen krijgen afgeronde hoeken. Het is wel een beetje wennen, zeker en vast in combinatie met sobere kleuren en strakke afwerking. De meest opvallende keuken van Batibouw speelt helemaal in op deze trend en bestaat volledig uit rondingen.

Ipad in de keuken?

Ja hoor, hier gaan we naartoe! Mensen zoeken nu eenmaal steeds meer naar recepten op het internet en zetten hun laptop of tablet in de keuken om receptenfilmpjes te bekijken. Vele standen hebben dan ook een tablet geïntroduceerd waarmee bezoekers naar hartelust kunnen experimenteren.

Retro keukentoestellen en ‘kippenoventjes’

In de meer klassieke keukens spotten we hippe en kleurrijke retro keukentoestellen. Van koffiemachines tot weegschalen en keukenrobots. Die worden dan weer vaak gecombineerd met losse kookvuren. Nieuw in het gamma toestellen is het ingebouwde koffieapparaat en het kippenoventje. Origineel!

 

01/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Batibouw 2012: design radiatoren gespot!
Volgende artikel
Batibouw 2012: duurzame materialen